Kategória Rendezés
 • Palya Bea és zenekara - világzenei koncert

  Palya Bea és zenekara - világzenei koncert

  Tovább a két évvel ezelőtt megjelent nagysikerű Nő című lemez által megkezdett úton, Palya Bea új lemezével folytatja az önmaga által teremtett hagyományt. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket.Palya Bea zenekari formációjának törzsanyagát a 2014-ben megjelent és nagyon hamar sikeressé vált Nő, valamint a 2016 márciusában megjelent Tovább Nő című lemez dalai adják. A  repertoárból nem hiányozhat a legnagyobb Youtube-nézettséget elért és a rádiók által is előszeretettel játszott Szabadon, a koncertek közönségét transzba ejtő Suttognak a vének, az új lemezről hamar kedvenccé vált Két világ, a pozitív testképet humorral megéneklő Tükör, az exeknek köszönetet mondó, slam-poetry-rokon Exek vagy a magával ragadó Szaladóssem.Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai zene is. Leginkább saját dalait énekli, melyekben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Tizenegy szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogy játszik a hagyománnyal és a modern témákkal – újat építve a tradíció talaján –, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Szövegei szókimondóak, fájóan őszinték és humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenlétével pedig rögtön bűvkörébe vonja közönségét.
 • A fény felé

  „ Az adventi időszak a várakozásról szól. A magyar népzene lelket melengető, éltető ereje, a magyar költők verseiben az élet, az adott kor legtalálóbban megfogalmazott igazságai segítenek a hallgatóságnak elmélyedni az advent hangulatában. József Attila, Márai Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső és Dsida Jenő versei ötvöződnek a népzene, a klasszikus és kortárs zene sajátos ízeivel.”
 • A jövő vadhajnala

  A jövő vadhajnala

  November 18-án nagyszínpadunkon egy történet a zene és a színház szerelmes szimbiózisában: URH-, Kontroll Csoport-, Sziámi- és M.P. Sziámi AndFriends-dalokkal, Egressy Zoltán dalközi szövegével.A koncertszerű estén közreműködik Pintér Béla, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, Roszik Hella és Ónodi Eszter, illetve a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar.A helyszín egy zenekar próbaterme, bent forróság, kint besúgók és provokátorok. A színpad közepén bármire nyitott koporsó, a cselekmény középpontjában Clark, a feltaláló, aki néhány perccel ezelőtt alkotta meg minden idők legfontosabb felfedezésének prototípusát, az egyszemélyes gravitátort. Akit életrekeltése után azonnal megkísért az ördög gyönyörű lánya... 
 • A koncert, avagy semmi sem tökéletes

  A koncert, avagy semmi sem tökéletes

  Csakis a fiatalok. A világban, akármerre nézünk, háborúskodás: vallási türelmetlenség, terrorizmus, hitetlenség, gyűlölet – de itt, ahol élünk, Magyarországon, ahol több, mint fél évszázada béke van, mi sem tudunk meglenni egymással. Menthetetlen békétlenségünkkel csakis a fiatalok szakíthatnak, csak bennük bízhatunk hát. Ők vannak a színpadon – és sok-sok zene. EZEK A FIATALOKAz idősebb nemzedéknek sokat mond a fenti cím, a hatvanas években készült, és a fiatalok özönlöttek a moziba, hogy nemzedékük későbbi ikonjait nézzék-hallgassák. „Ezek a fiatalok” mindig vannak, Olt Tamás színész-rendező, ez alkalommal drámaíró történetének is ők a főhősei. A srácok, akik összebuherált hangszereiken keresik az akkordokat, és három akkorddal már lázasan próbálnak, számokat írnak, és persze mi másról álmodnak, mint hogy egyszer majd a színpadon… Olt történetében, mily meglepő, megjelennek a lányok is, akik szépek, fiatalok, és szerencsére zenélni is tudnak. Igaz, egyelőre „csak” klasszikus zenét, de a kantátától rövidebb az út a rockig, mint fordítva. A két csapat „véletlenül” találkozik, mit ad Isten, még a szerelem is felszikrázik, már csak egy kis csoda kéne, hogy megszülessen az a bizonyos nagybetűs Koncert.A csoda érdekében a szerző elindít egy harmadik szálat is, gengszterek, pisztolyok, zsarolás, átverés – mégiscsak a 21. században vagyunk…És a kaposvári színpadon megjelennek a fiatalok, azok például, akik most szerződtek a társulathoz, megszólal a zene, és a nézőtéren még azok is fiatalokká válnak, akik azt a bizonyos filmet látták egykor.Mi pedig örömmel nyugtázzuk, ezek a fiatalok a jövőt jelentik.
 • A kutya vacsorája

  A kutya vacsorája

  A Kutya Vacsorája a magyar undergound muzsika egyik fényezetlen sarokköve. Varga Livius helyenként filozofikus máskor ironikus szövegei mellett a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a zenei stílusokon átívelő talpalávalót. A Kutya Vacsorája koncertjein a közönség belekóstolhat zenei flow élménybe, miközben a pszichológus- filozófus komédiás szembesít magunkkal; esendő fenségünkkel.
 • A napba öltözött asszony

  A napba öltözött asszony

  Pitti Katalin operaénekes és Pálmai Árpád énekes és Hegedűs Valér zongoraművész közös koncertjeA magyar hagyomány szerint ez a nap Földtiltó vagy Eketiltó Boldogasszony napja. A Magyarok Nagyasszonyát a napba öltözött asszonyként is ehhez a naphoz kötve nevezték így. A katolikus egyházban 1854 óta a szeplőtelen fogantatás ünnepe, vagyis Szűz Mária születésnapja. Mária már édesanyja, Szent Anna méhében szeplőtelenül, vagyis eredendő bűn nélkül fogant.

  Pitti Katalin (Liszt díjas, Érdemes művész), Pálmai Árpád és Hegedűs Valér második közös cd-jüket jegyzik Anyát édes fiával címmel, amelyen kifejezetten a Szűz Anya tiszteletére hangzanak el énekek és versek. A Liszt-díjas, érdemes művész egyre többször nyilatkozza, hogy a nagy zeneszerzők mind eljutottak oda, hogy ki kellett fejezniük Máriához, Istenhez fűződő viszonyukat. Egy helyen Mozartot idézte: “alakuljon bármiképp az életem, történjék az életemben bármi, csak az Úristen akarata érvényesüljön, és akkor mindig boldognak és megelégedettnek kell lennem.”
 • A sevillai borbély

  A sevillai borbély

  Részletek Rossini népszerű vígoperájából a Bel Canto Operatársulat előadásában.
  A társulat elnöke: Adrigán Judit, operaénekes
 • A titkos házasság

  A titkos házasság

  a Drottingholmi Udvari Színház előadásaA programokon ismeretterjesztő bevezető előadást tart: Dr. Langermann István 
 • ABBA –és Retro Show

  ABBA –és Retro Show

  Az egykori sikeres ABBA együttesnek hosszú évek után is töretlen a sikere és elismertsége. A két kiváló musical színésznő Polyák Lilla és Janza Kata előadásában a legismertebb örökzöld slágerek csendülnek fel eredeti nyelven és zenei alappal. A színésznők a 70-es évekbe repítik vissza a közönséget, nem csak a dalok, hanem az extravagáns ruhák és koreográfia által is.
 • Ábrahám Consort

  Ábrahám Consort

  „Régizene új hullámon”
  Művészeti vezető és szólista: Ábrahám Márta
  A váci születésű kiváló hegedűművész, a zeneakadémiai tanár Ábrahám Márta lesz az est szólistája, aki kamarazenekarával, az Ábrahám Consorttal látogat el a Váci Dunakanyar Színházba. Műsorukba a barokk zene legszebb műveiből válogattak, koncertjükön a népszerű zenekari darabok mellett két versenymű is elhangzik, Vivaldi ritkán játszott, rendkívül virtuóz Esz-dúr ” La tempesta di mare” és J. S. Bach g-moll hegedűversenye.Műsor:1. részJ.S.Bach: C-dúr zenekari szvit BWV 1066A. Vivaldi: Esz-dúr hegedűverseny (La tempesta di mare)H. Purcell: Pavane és Chachonne2. részJ.S.Bach: g-moll hegedűverseny BWV 1056G.F.Handel: g-moll Concerto grosso  Op.6 no.6A műsor időtartama kb. 2x45 perc.