Kategória Rendezés
 • Világzenei együttlét

  Világzenei együttlét

  Idén 11. alkalommal kerülnek közelebb egymáshoz a korok, földrészek, emberek a világzene által Kecskeméten. A Világzenei Együttlét ezalkalommal két világszínvonalú, fiatal magyar zenekar koncertjét mutatja be, melyek a Balkán és az Égei-tenger zenei világába kalauzolnak minket. A napsütötte görög szigetek érzelemtől fűtött, emelkedett zenéje és a délszláv muzsika lendülete és energiája fonódik össze Kecskeméten. A koncertek között egy nagy közös dobolás oldja fel a határvonalat közönség és fellépő között.
 • Virágvasárnapi hangverseny

  Virágvasárnapi hangverseny

  A Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar koncertjeKarvezető: Bokorné Forró Ágnes, koncertmester: Schuster Andrea.  | Műsor:
  Mozart D-dúr Missa Brevis KV 194.
 • Virtuózok és az alba regia szimfonikus zenekar

  Virtuózok és az alba regia szimfonikus zenekar

  Műsor:G. Rossini: Olasz nő Algírban – nyitányW. A. Mozart: C-dúr zongoraverseny K.467Km.: Boros MisiG. P. Telemann: F-dúr versenymű 3 hegedűreKm.: Váradi Gyula, Sándor Zoltán, Bácsy-Schwartz ZoltánR. Schumann: II. C-dúr szimfónia op 61.
 • Virtuózok: Öröm-ünnep gálakoncert

  Virtuózok: Öröm-ünnep gálakoncert

  A Budapesti Nyári Fesztivál a tehetséggondozás elkötelezettjeként örömmel ad fellépési lehetőséget a pályájuk elején járó ifjú tehetségeknek. Ezért a Szabad Tér Színház a Virtuózok immár hagyományos gálakoncertjével köszönti a nemzeti ünnepet a Margitszigeten, aminek része a tűzijáték élő közvetítése is. 
  A világ első komolyzenei tehetségkutatójának harmadik szériája idén tavasszal került képernyőre a magyar televízióban. Az augusztus 20-i ünnepi programban a Virtuózok újonnan felfedezett tehetségei és régi kedvencei lépnek színpadra.
  Az est sztárvendége:
  Bogányi Gergely, Liszt-, Kossuth- és Príma-díjas zongoraművész
 • Voice & Guitar - Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

  Voice & Guitar - Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

  Micheller Myrtill és Pintér Tibor 2005-ben alapították meg duójukat és azóta már négy CD és koncert DVD-juk is megjelent. 2006-ban és 2010-ben is a legjobb 8 között díjazták a formációt a németországi Völklingenben megrendezett 'Voice&Guitar' nemzetközi versenyen. 2009-ben londoni turné következett és híres londoni jazz clubbokban szerepelt nagy sikerrel a formáció. 2010-ben az Új Színházban adtak teltházas koncertet, amelyből CD és DVD is született. 2015-ben a Katona József Színházban adtak teltházas, fergeteges koncertet 10 éves fennállásuk alkalmából. Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent és különleges zenei élményt ad.
 • Vörös Janka - Vörös Milán duo

  Vörös Janka - Vörös Milán duo

  A jazz-blues-on nevelkedett testvérpáros a Hősök-ből is ismerhető a közönség számára. Diplomás jazz-előadóművészként a tradícionális afro-amerikai népzenei alapokat használva teremtenek meghitt, intim, de nagyon energikus miliőt koncertjükön. Az őszinte “ösztönzene” híveinek ajánljuk őket!Vörös Janka-énekVörös Milán-gitár
 • W. A. Mozart: A varázsfuvola

  Szcenizált Hangverseny Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának hangverseny-sorozata
 • Yin és Yang

  Yin és Yang

  MoTus Dance Company: YIN Két fiatal táncművész gondolatai a nők szerepeiről, amelyeket megkomponált, színpadias és parodisztikus jelenetekkel mutatnak be. Kifejezőeszközük a kortárstánc, amelyben megjelenik az indiai tánc és a Kung fu formavilága is. Sokféle asszociációval dolgoznak, azonban konkrét mondanivalójuk sokszor csak a sugallás szintjén jelenik meg, mint például a női szeszély, a szexizmus és az erőszak. A sok szerep után végül a tiszta tánc lesz az, amely elmossa a kérdésfelvetéseket és hagyja, hogy csak ők legyenek. Azok akik. Nők.
  Hangutazók: YANG
  Jáger Dávid és Sas András csoportos élőzenés meditációk, hangfürdők és koncertek rendszeres előadói. A formáció 2015 tavaszán Nepálban járt, hogy megismerjék a gyógyító hangtálak tudományát. Az ott szerzett élményeik alapján készítették el az Indulj el című albumukat. Az est folyamán a Yin és Yang szervesen kapcsolódik össze, mint ahogyan a művészek számára az inspirációként szolgáló keleti kultúrában a zene és a tánc. Az előadás alkalmával a nézőknek is lehetőségük nyílik a hangtálak nyújtotta élmények megtapasztalására.


 • Zenés díjátadó

  Zenés díjátadó

  Közreműködik Csondor Kata és zenekara