Kategória Rendezés
 • ADAGIO - Balogh Kálmán, Csík János, Dresch Mihály és Őze Áron közös műsora

  ADAGIO - Balogh Kálmán, Csík János, Dresch Mihály és Őze Áron közös műsora

  „Ezúttal a magyar népzene és a jazz muzsika jeles előadóművészei, Balogh Kálmán és Dresch Mihály mellett a színházi művészet egy kiemelkedő alakját, Őze Áront hívom vendégemül. A magyar népzene lelket melengető, éltető ereje és a magyar költők életünk meghatározó fordulópontjairól – örömről, bánatról, szerelemről és halálról – legtalálóbban megfogalmazott igazságai segítenek majd a hallgatóságnak megérteni a költészet és a zene egyfajta sajátos kapcsolatát. Az est során József Attila, Márai Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső és Dsida Jenő verseit szeretném ötvözni a népzene, valamint a kortárs zene sajátos ízeivel. Úgy gondolom, hogy a különböző műfajok sajátos elegyítése lehetőséget teremt egy egyedülálló, sokszínű produkció létrehozására.” (Csík János)
 • Ágacska

  Ágacska

  zenés útkereső-útmutató utazás - a Főnix Színház előadásaKi vagyok én? Kezem van, lábam van, szemem lát, szám beszél… mi legyek hát? Hol a helyem a világban?Mennyi minden történik, míg választ kapunk, akár legegyszerűbb kérdéseinkre! Hát még ha az a kérdés nem is olyan egyszerű, sőt! Hiszen gyerekkorunktól foglalkoztat mindannyiunkat: Ki vagyok én? Hol a helyem, mi a dolgom a világban?Csukás István költői szépségű válaszánál nehéz lenne szebb és igazabb üzenetet átadni a gyerekeknek:Öreg fának reménysége, tavaszi zöld ékessége, te vagy az új élet, te vagy a jövő!Sok nevetéssel, gyönyörű dalokkal vezetik Dani kacsa, Berci béka, a Pösze egér szerepébe bújt színészek Ágacskát és a gyerekeket az útkereső-útmutató utazás során, hogy Ágacskával együtt megkeressék, megtalálják válaszaikat.
 • Ajándékkoncert

  Ajándékkoncert

  A művészi fantázia végtelenségét bizonyítja az idei Ajándékkoncert műsora: Mendelssohn Hebridák nyitánya, Bizet Az Arles-i lány című műve és Dvorak VIII. szimfóniája csendül fel az augusztus 15-i estén. A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjét a város zenei életének meghatározó alakja, Pál Tamás dirigálja. 
 • Albinioni Zenekar

  Emlékkoncert Telemann halálának 250 éves jubileuma alkalmából.
  Az 1968-ban alapított zenekar komoly zenei népművelő, ismeretterjesztő munkát vállal, elsősorban barokk zeneszerzők megismertetésében és népszerűsítésében. Sok ismeretlen vagy kevéssé ismert szerző remekművét mutatták be. A koncerteken minden műsorszám előtt van ismertetés a zeneszerzőről és a műről. Évi 20-30 alkalommal lépnek fel koncerteken, templomokban és fesztiválokon. A 2010-ben Kőszegen megrendezett XVI. Országos Kamarazenekari Fesztiválról elhozták az "Aranyserleget", a Megyei Önkormányzat díját.
  Műsor:
  Georg Ph. Telemann: e-moll nyitány (Tafelmusik I.)
  8. kantáta (Hemmet den Eifer) 
  D-dúr concerto oboára, hegedűre és fagottra
  a-moll triószonáta 
  Magnificat (Meine Seele erhebt den Herrn)
 • Állati zenék - Bevezetés a klasszikus zene világába

  Állati zenék - Bevezetés a klasszikus zene világába

  Sokan gondolják, hogy a komolyzene komoly. Pedig egyáltalán nem az! A legtöbben nem is tudják, hogy a legnagyobb zeneszerzők is mennyi játékot, humort csempésztek darabjaikba. Az Air Corde Trió műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába. A műsorban olyan klasszikus szerzőktől hallhatnak darabokat, mint Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov, Honegger. A zenei élményeket egészítik ki Kosztándi Orsolya digitálisan készített illusztrációi, melyek segítenek a gyerekeknek eligazodni ebben a zenei állatkertben.
 • Állatok barlangja - ifjúsági koncert

  A Brassaimum fúvosegyüttes koncertjeRóka, dongó, medve, kakukk, kanári, bika, ló, szamár - a sort elnézve el lehet tűnődni, vajon miért pont ezek az állatok ihlették meg történelmünk legnagyobb zeneszerzőit? Ennek a rejtélynek ered a nyomába ez a műsor, ahol Weiner Leó Rókatáncától Bartók Béla Medvetáncán át Georges Bizet Carmenben szereplő bikájáig a leghíresebb zeneszerzők legkiválóbb darabjait hallgathatjuk meg. Az állatkerti séta végére azonban nemcsak azt tudhatjuk meg, hogyan képes a zene „festeni”, hanem azt is, milyen jellegzetességei vannak a fúvós hangszereknek. Az előadást ugyanis a Brassimum Fúvósegyüttes tolmácsolásában hallhatjuk, akik a legnagyobb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből álltak össze.
 • Alma együttes műsora

  Alma együttes műsora

  A Minimax Gyermekcsatornáról közismert gyerekzenekar az 1 órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők, pedagógusok is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.A zenekar műsorában a nagysikerű saját dalok mellett 17 éve töretlen sikerrel adja elő a klasszikus és kortárs költők legszebb verseit megzenésítve. Műsorunk során nevetve tanítjuk a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtunk az egész családnak. Koncertünkre szeretettel várunk minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeket és gyermeklelkű felnőttet
 • Álszentek összeesküvése

  Álszentek összeesküvése

  Az Álszentek összeesküvése XIV. Lajos korában játszódik a Comédie Française termeiben, a királyi palotában és egy titkos szervezet, az Oltáriszentség Társaság rejtekhelyén. Jean-Baptiste Poquelin Moliére, a történet főszereplője, sikerei csúcsára érkezett drámaíró-színész, az uralkodó pártfogoltja, kései szerelemre lobban fiatal színésznője iránt. Kapcsolata lesz az apropója a körülötte szövődő intrikáknak, kegyvesztetté válásának.
  Bulgakov színműve a függés drámája – szokták mondani. Ilyen helyzetekhez vezet, amennyiben a művész nem szabad. Művészete megélhetésének egyetlen lehetősége, így kénytelen eltartói kegyét lesve lealacsonyítani a benne lakozó géniuszt.
  Csakhogy az alkotó igazságösztöne s önbecsülése veszélybe sodorja a művész életét, ha sikeres lesz, s megsokasodnak az irigyei. Ilyenkor a legkisebb vétség is végzetes lehet. A szertelen tehetség többnyire megtesz mindent azért, hogy a cselszövői célt érjenek. Moliére szertelen tehetség – Armande Béjart ellenállhatatlan szépség…
  A tehetség és a hatalom ellentéte fel nem oldható. A napkirályok és zsenik barátsága tiszavirág életű. Mert az egyik a szabadságot, a másik a rendet képviseli.
 • Anyák-napi Operett Nagykoncert

  Anyák-napi Operett Nagykoncert

  A Pesti Magyar Operett Színpad szervezésében operettműsort láthatnak 2017. május 21-én vasárnap 18 órától a Művészetek Házában.
  A műsor sztárvendége: OSZVALD MARIKA Kossuth-díjas, Érdemes Művész.
  A műsorban fellépő további művészek: Köllő Babett, Mádi Piroska, Buch Tibor, Egyházi Géza, Göth Péter, Egyházi Géza, Kovács Szilárd.
 • Arany Tavasz Fesztivál-Dalos Esztikés a Tuba Ferkók

  A szentendrei diákok számára meghirde­tett, Arany János balladaköltészetét feldol­gozó és bemutató összművészeti progra­mot a város öt középiskolájában kezdtük el az idei tanévben. Kezdeményezésünkhöz Szentendre valamennyi középiskolája csat­lakozott: a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A Szentendrei Tavaszi Fesztivál kiemelkedő eseményeként a műhelymunka során született összművészeti produkciókat láthatja a közönség.
 • ARANYLÁNYOK – beszélgetések szombat délutánonként

  ARANYLÁNYOK – beszélgetések szombat délutánonként

  2017. január 28. 15.00 -  vendég: Malek Andrea és Malek Miklós„Az el nem mondott élet, nem élet!” - Az Aranytízben elmesélt életeket, sorsfordulatokat, remek történeteket meghallgatják az Aranylányok: Koronczay Lilla és Palcsó Brigitta. Havonta kétszer szombat délután egy órás kikapcsolódásra várjuk a közönséget, ahol minden megtörténhet… Még az is, hogy boldogabban és bölcsebben térünk haza. Beleélhetjük magunkat a másik ember életébe, hivatásába, könnyeink örömkönnyek lesznek, mert minden beszélgetés végén rájöhetünk arra, hogy az Élet alapvetően szép, és minden ember jónak születik! A műsor végén játékra hívjuk a közönséget, amelynek fő díja egy-egy különleges kiadvány, amely a művészvendégek, vagy a műsorvezetők alkotása.