Kategória Rendezés
 • Csík zenekar - ünnepi koncert

  Csík zenekar - ünnepi koncert

  Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar.“Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését.  A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak:Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban.” (Csík János)
 • Csiribiri - Halász Judit koncert

  Csiribiri - Halász Judit koncert

  Halász Judit műfajt teremtett és számos koncertet ad évente.
  Klasszikus és kortárs magyar költők megzenésített verseit énekli gyerekeknek és szüleiknek évtizedek óta nagy sikerrel. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, amelyeket kicsik és nagyok együtt is énekelhetnek a koncerteken.
 • CSITT, MADARAK! CSITT!

  CSITT, MADARAK! CSITT!

  zenés felolvasóest Thomas Bernhard szövegeiből
  előadók: Szabó Vera, Rácz Attila, Barna Gábor Botond, Szőke SzabolcsA csoport 2014-ben alakult Budapesten és kollektív alkotómódszerekkel rendszerkritikus előadásokat hoz létre független befogadó terekben, lakásszínházakban. A Csitt, madarak! Csitt! produkció Thomas Bernhard szövegeinek temetés-, előadóművészet- és államhatalom tematikáit sűríti egybe. Az előadás dalait gadulka és tangóharmonika kísérettel hallhatja a közönség. A műsort egy a bernardi életpályát bemutató, televíziós interjúkat tartalmazó filmvetítés kíséri.
 • Custos Consort régizene együttes - Lovagkor zenéje

  Custos Consort régizene együttes - Lovagkor zenéje

  A középkor világi zenéjét elsősorban a lovagi költészet képviseli, mely Franciaországból indult. Dél-Franciaországban, Provance-ban született a XI. században, majd a XIII. században az eretnekháború miatt áttevődik Észak-Franciaországba. A dallamok kitalálóit délen trubadúroknak, északon trouvereknek nevezték, aki elsősorban alsó- és középnemességből kerültek ki, de voltak főúri képviselői is. Legrangosabb és legismertebb képviselője Oroszlánszívű Richárd angol király volt. Dalaik témája legtöbb esetben a XXI. századi ember számára sem idegen drámai szerelmi történeteket, balladákat dolgoz fel.

  A feldolgozások hangszerelésének sokszínűségét a Custos Consort régizene együttes széles skálájú hangszer összeállítási lehetőségének köszönheti: 
  ének, középkori hárfa, lant, viola da gamba, fidula, vihuela, reneszánsz gitár

  A Custos Consort tagjai:
  Király Nóra – középkori hárfa, ének, ütő hangszerek
  Nagy Csaba – reneszánsz lant, vihuella, reneszánsz gitár
  Sipos Csaba – ütőhangszerek
  Szászvárosi Sándor – viola da gamba, fidula
 • Dalnokklub

  Dalnokklub

  Versek, dallamok, gondolatok
  Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
  Vendég: a Kőbéka együttesA Kőbéka együttes megzenésített verseket ad elő klasszikus, jazz és népzenei alapokon. Kizárólag akusztikus hangszereken játszik, ha lehet, erősítés nélkül. A repertoáron az ókortól napjainkig szerepelnek versek, de a fő irány a XX. és XXI. századi magyar költészet.Játszóhelyeik az Egyetemi Színpad, a Kolibri Pince és a Karinthy Szalonban volt, ahol működött a Kőbéka klub. Ide rokon műfajokból hívtak vendég együtteseket egy-egy közös fellépésre. Rendszeresen játszottak a Művészetek Völgyében. Néhány éve az önálló koncertjeik helyszíne a Nyitott Műhely.Az együttes tagjai:Deme Csaba – gitár, mandolin, bendzsó, ének
  Költő Gábor – gitár, fuvola, furulya, ének
  Ujházy Viola – cselló, ének
  Vida Kati – hegedű, ének
 • Dalnokklub - GráDics együttes

  Dalnokklub - GráDics együttes

  Versek, dallamok, gondolatok
  Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Lányi Adél
  Vendég: a GráDics együttesA Grádics együttesrőlÍr, skót és angol keresztény dalokat adunk elő, általában eredeti nyelven és magyarul. A dalok többsége saját feldolgozás. A GráDics nevet csak tavaly vettük fel, bár jó pár éve zenélünk együtt, és évtizedek óta foglalkozunk ír zenével. Nevünkben a ’Grá’ egy ír szó, magyarul szeretetet jelent.Az együttes három állandó tagja D. Kiss Ildikó (ének), Gyarmati Gábor (gitár), Szabó Dániel (fúvós hangszerek). Az együttes idén egy új taggal bővült, Szebenyi Katalinnal, aki harmonikán játszik, és vokált énekel.
 • Dixie Kings of Hungary

  Dixie Kings of Hungary

  Szeptember 21-én, szerdán este ötvenedik évadját kezdi meg a Dixie Klub Budapesten a Pinceszínházban. A korábbi években a Dixie Klub Benkó Dixieland Klubként működött, melyet Benkó Sándor halálát követően a Benkó Dixieland Band tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary zenekar viszi tovább Dixie Klub néven. A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.Mint ismeretes Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjai ez év februárjában jelentették be, hogy a jövőben Dixie Kings of Hungary néven új zenekart alapítanak. Benkó Sándor helyét az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpád tölti be. Vele új lendületet kapott a zenekar, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kapott a műsorban.A produkció arculatát, hangzását továbbra is az "utolsó mohikán", Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.Dixieland klub a Pinceszínházban 48 évig Benkó Klub volt a közismert neve, mivel azonban 2016. januárjától a Benkó Dixieland Band név az örökös tiltása miatt nem használható, a Benkó Klub is megszűnt. A klubestek persze nem szűntek meg, az egykori Benkó Dixieland Band muzsikusai új néven folytatják pályafutásukat, így tovább viszik a klub hagyományait is.
 • Dresch Mihály Vonós Quartett

  Dresch Mihály Vonós Quartett

  Dresch Mihály Vonós Quartet
  Dresch Mihály neve, bármilyen jazz-folk témájú beszélgetés első fél percében említésre kerül. Nem is csoda, hiszen a szaxofonos tökéletesen sajátos zenei világot alakított ki a két műfaj ötvözésével.
  A nemzetközileg is ismert Dresch ezúttal új vonós quartettjével; ifj. Csoóri Sándor hegedűs, Brasnyó Antal brácsás és Bognár András nagybőgős társaságában zenél a Dresch vonós quartetben.
  A Dresch életmű egy új arca a vonós quartet, ahol a fiatal - az új nemzedék - legegyedibb, virtuóz és a népzenét elemeiben ismerő zenészek a társak, akikkel folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szól, úgy karcol, ahogy azt már megszokhattuk; egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva, páratlan élményt nyújtva a hallgatóságnak.