Kategória Rendezés
 • Canarro és Tcha Limberger - swing manouche, Django, jazz

  Canarro és Tcha Limberger - swing manouche, Django, jazz

  Hazánk legjobb manouche swing formációjaként is emlegetett, a francia gypsy swinggel tradicionális magyar zenei ízeket és a jazzt ízlésesen ötvöző, nagysikerű Canarro zenekar, most a stílus egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb képviselőjével, Tcha Limbergerrel lép színpadra a Városmajorban.Tcha Limberger egyike azon nagyon kevés zenészeknek, akinek hangszíne és játéka hihetetlenül közel áll Django Reinhardt muzsikájához. Akárcsak Django, ő is belga szintó-muzsikus családból származik. A „multiinstrumentális” művész több más hangszer mellett gitározik, énekel, hegedül. A manouche swingen túl megannyi tradicionális stílussal foglalkozik, többek között görög, román vagy magyar népdalokkal, de hazánk legismertebb cigányzenészei által (pl.: Roby Lakatos) elismert művelője és legértékesebb hagyomány őrzője a magyar cigányzenének is. Tcha-t a legnagyobb világzenei lapokban csak így jellemezték: „maga a zene”. A hazai autentikus manouche-gitározás legvirtuózabb muzsikusának, Sidoo Attilának játékán túl a zenekar különlegessége, hogy a hagyományos európai húros hangszerelést kibővítve felállásuk egybeforrt Kovács Zoltán (Kó) zongorista jazz triójával, így hol az európai swing, hol a jazz kap nagyobb teret koncertjeiken. A Canarro zenekar magas színvonalon egyedüliként képviseli Magyarországon ezt a műfajt és szólaltatja meg Django örökségét dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.
  A zenekar tagjai:Szakál Tamás, hegedű 
  Jakab Viktor, gitár 
  Sidoó Attila, gitár 
  Soós Márton, bőgő 
  Kovács Zoltán, zongora 
  Cseh Balázs, dob
 • Canticum Novum Kórus koncertje

  Canticum Novum Kórus koncertje

  „Zenei est egy évad alias 4 évszak tükrében” A koncert műsora ízelítő az énekkar 2016/2017-es évadjának új műsorszámaiból, egyúttal tükrözve a 4 évszak zenei sajátosságait éneklés és zongorajáték formájában.A koncertken a Canticum Novum Kórus és Kun Katalin művésztanárnő.Vezényel: Csehák IzoldaA belépés díjtalan.
 • Chezan és Konrád

  Chezan és Konrád

  A The Adolescens es a Twentees frontemberei akusztikus hangszerelésben adják elő saját dalaikat, és eljátsszák azokat a kedvenceiket, amelyek mindkettejük szobájában sokat pörgött tinédzser korukban. Ilyenek például az Arctic Monkeys, a Last Shadow Puppets, a Placebo, a Kooks, az Editors, vagy akár a Rolling Stones
 • Csak egy nap a világ - Szalóki Ági koncert

  Csak egy nap a világ - Szalóki Ági koncert

  Csak egy nap a világ… Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing-slágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.
 • Csak egy tánc volt

  Csak egy tánc volt

  Slágerek. Fantasztikus előadók. A Stúdió 11… Izgalom. És egy ország esténként a képernyők előtt. Ez volt a táncdalfesztiválok felejthetetlen korszaka. Sikerek, szerelmek, dalok..zenekar..zenészek..slágerek… És akik visszarepítik önöket a 60-as, 70-es évekbe: Váradi Eszter Sára, Keller János, Halas Adelaida, Szeles József. Sztárvendégként pedig olyasvalakit köszönthetünk, akit szintén a korszak legünnepeltebb énekeseként ismerhettek meg, és aki kivételes hangjának és lenyűgöző személyiségének köszönhetően máig a közönség egyik legnagyobb kedvence: Koós János. Ám ő sem érkezik partner nélkül, vele tart egy csodás énekesnő, aki nem más, mint felesége, Dékány Sarolta, aki szintén meghatározó alakja volt a táncdalfesztiváloknak…
  Csak egy tánc volt…, Karolina..., Hol jár az eszem…, Kislány a zongoránál…és számos ismert dal csendül fel egy kiváló zenekar kíséretében a Veszprémi Petőfi Színház színpadán.
  A 12 fős Fesztivál zenekart Ruff Tamás vezényli.
  Farsangi időszakban, farsangi hangulatban…
  Az előadás szünetében finom farsangi fánk és izgalmas koktél vár mindenkit!
  Ha szeretne egy önfeledt estét, tartson velünk!
 • Csak egy tánc volt…

  Hol vagy már, hol vagy már régi barát?Hol vagy már, hol vagy már, többé senki se lát!”
  …Balatonfüred, nyár, Anna bál! A nőt, akibe Szécsi Pál szerelmes lett, Annának hívták. És állt a bál! Anna ugyanis férjezett volt, és az édesapja egy magas beosztású belügyes ezredes. De ez a kombináció sem riasztotta el. A szerelmes férfi asszonyt szöktetett……Domján Edit. 12 évvel idősebb Palinál, mégis olyan, mintha egymásnak teremtették volna őket. Pali azt mondja, szinte fizikai fájdalmat érez, ha nem lehet a közelében. Vidéki turnéról éjjel Pestre utazik csak azért, hogy Editnek ágyba vihesse a reggelit…A jól ismert slágerek mellett (Csak egy tánc volt, Gedeon bácsi, Távollét, Violák… ) ilyen és ehhez hasonló történetekkel, sztorikkal igyekszünk megidézni Szécsi Pált, az embert. Az egy órás műsorban elhangzó 17 dal róla és rólunk szól, vele és általa.
 • Csak magunk vagyunk

  Csak magunk vagyunk

  zenés, karácsony előtti beszélgetős esteAz Urartu Színház idei évzáró produkciója: meghitt hangulatú, karácsony előtti pillanatok tea és finom falatok mellett egy beszélgetős estén az Urartu előadások dalaival. Aznavour, Edith Piaf, Dean Martin örökzöldjei és részletek a Musza Dagh Musical-ből színházunk idei utolsó előadásán az Urartu Pódiumon. Közreműködik: Baj László, Tóth András, Kovács Olga, Kárász Eszter, Haik Viki, Antal Gábor, David Yengibarian, Ember Péter. Avanesian Alex, Diramerján Dóra
 • Családi kör

  Családi kör

  A  gyermeknevelés tele van felemelő és szeretetteljes pillanatokkal, de olykor megható, máskor kihívásokkal teli, esetenként abszurd és vicces helyzeteket is tud szülni.Polgár Lilla közreműködésével egy család mindennapjaiba kapunk bepillantást, ahol a családtagok életének fontosabb eseményeit próbálja bemutatni versek, prózák és dalok segítségével. 
 • Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól

  Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól

  Sztárfellépő: Bokor Attila (Color Együttes)
 • Cselló maraton

  Cselló maraton

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar,  2017. április 3-án Cselló-maraton címmel szakmai napot és három gordonkakoncertet rendez, melyen kiváló magyar és külföldi művészek tanítanak és játszanak szólistaként zenekarukkal.