Kategória Rendezés
 • Tündöklő csillagok - ünnepi gálakoncert

  Tündöklő csillagok - ünnepi gálakoncert

  Részletek hangzanak el az Agria Nyári Játékok programján 20 éve nagysikerrel szereplő Egri csillagok című musicalének zeneszerzője által hangszerelt Messiás.ma című rockoratorikus passióból, valamint közismert, közkedvelt dallamok a Jézus Krisztus Szupersztár című musical-ből.
 • Újbuda Jazz Fesztivál -1. nap

  Újbuda Jazz Fesztivál -1. nap

  Szelevényi – Porteleki Duó
  Szelevényi Ákos – tenor szaxofon, fémklarinét, zither, ütőhangszerek 
  Porteleki Áron – dob, ütőhangszerek, brácsa, tárgyak
  A két muzsikus 2015. december végén találkozott először. Ez fontos dátummá vált, a koncert felvételéből lemez is készül. A széles hangszerparkot használó, nagy íveket bejáró duó, azóta hosszabb zenei utazásba kezdett. Sodró erejű koncertjeik legfontosabb eleme valamiféle megkerülhetetlen jelenlét, valamint a rögtönzés azon kreatív ereje, amely képes összekapcsolni minket rég elfeledett gyermeki énünkkel.

  LDP Trió
  Urs Leimgruber (CH) – tenor és szoprán szaxofon
  Jacques Demierre (CH) – zongora
  Barre Phillips (F/USA) – nagybőgő
  A több mint 15 éve működő trió az európai jazz talán leginkább invenciózus formációja. Urs Leimgruber és Jacques Demierre tavaly már megfordult a MU Színházban. Most a szabad improvizációs zene egyik legnagyobb klasszikusa, a 82 éves (!) legenda, Barre Phillips érkezik velük, hogy egy különleges trió koncert után másnap zenészeknek és táncosoknak szóló exkluzív workshopot is tartson, a fesztivál zárónapján pedig két kiváló magyar muzsikussal, ifjabb Kurtág Györggyel és Gőz Lászlóval lépjen színpadra.
  Fantasztikusan gazdag dinamikák, a zenei hang létrehozásának fizikai aktivitása áll a trió muzsikájának középpontjában. Egészen egyedi kaland ez az elmosott határok, zajok, zörejek, harmóniák birodalmában.

  JazzaJ Open Stage
  A budapesti szabad improvizációs szcéna az elmúlt években annyira felpezsdült, hogy még rétegzene volta ellenére is nehéz követni az új formációk alakulását. A színtér egyik meghatározó szervezőcsapata, a JazzaJ második alkalommal hirdet “nyitott színpadot”, mely izgalmas találkozási lehetőség előadóknak és nézőknek egyaránt. A 10 perces blokkok új produkciókat és zenei kísérleteket hoznak reflektorfénybe.

  Az előadók erre a címre jelentkezhetnek: jazzzzzzzaj@gmail.com 

  A JazzaJ egy 2011-ben indult nyitott-zenei klub, mely a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. Célja összekötni és közös platformon bemutatni a free jazz, zaj-, kísérletező folk- és komolyzenészeket, akik sokszor egymástól elszigetelve alkotnak. A JazzaJ nem stílus szerint válogat, hanem attitűd, gondolkodásmód alapján. A "jazz" a zabolátlan, kreatív életerő, ami folyton megújítja saját formáját, míg a "zaj" a legkülönfélébb hangok iránti nyitottságot jelzi. A közönség: alkotótárs. Hisszük, hogy figyelem és szabadság kreatív viszonyát megértve és átélve egyre több emberhez jut el ez a zene, mely a legőszintébb művészi kommunikációra ad lehetőséget - itt és most.
 • Újévi Gála - Princess Hegedű Trió

  Újévi Gála - Princess Hegedű Trió

  PRINCESS: SZÉPSÉG ÉS TEHETSÉGAmikor a klasszikus és a modern találkozikA valóban hercegnői megjelenésű hölgyekből álló hegedűtrió egyedi crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus és a  modern zenét ötvözi. Fülbemászó és sokak számára ismerős dallamok modern csomagolásban. A koncert szervezője a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti AlapítványFővédnök:Cserna Gáborpolgármester A koncert első felében fellépnek:A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolatanárai és növendékei
 • Újévi Gálakoncert

  Újévi GálakoncertFour Fathers Énekegyüttes A koncert első felében fellépnek a zeneiskola tanárai és növendékei, sztárvendég a Four Fathers Énekegyüttes!  Az eMeRton-díjas együttes a capella, hangszeres kíséret nélkül énekel spirituálékat, bordalokat, világ- és magyar slágereket
 • Újévi koncert: Időutazás

  Újévi koncert: Időutazás

  Közreműködik: Acoustic Line Band és Festetics Vonósok
 • Újévi Operett Gála 2017

  Újévi Operett Gála 2017

  FERGETEGES ÚJÉVI OPERETT GÁLA KOÓS JÁNOSSAL ÉS AZ OPERETT CSILLAGAIVAL
 • Újévi Operett Gála 2018

  Újévi Operett Gála 2018

  Ünnepi koncert az operett csillagaival, sztárvendég Esztergályos Cecília
 • Ünnepi hangverseny a Zene Világnapja tiszteletére

  Ünnepi hangverseny a Zene Világnapja tiszteletére

  Klasszikus zenei élmény kicsiknek és nagyoknak.
 • Ünnepi koncert

  Ünnepi koncert

  Ignaz Pleyel, Rózsa Miklós és Hubay Jenő művei hangzanak el.Előadók:Szecsődi Ferenc, Csévi Flóra – hegedű,Szentpéteri Gabriella – zongora,Kiss Zenede tehetséggondozott növendékei