Kategória Rendezés
 • Váczi Eszter & Quartet

  Váczi Eszter & Quartet

  Melankólikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők! Mégis mindig ezt kapjuk, amikor jellemezni kívánnak bennünket. A zene legyen olyan, amilyenek mi magunk vagyunk. Akkor biztosan megérinti a hallgatót.
  2016 decemberében jelent meg legújabb, Mégsem múlik el című EP-nk. A jazzma.hu zenei szakportál a következőket írta erről: "Váczi Eszter költeményei mély érzelmekről, fanyar humorról, a pillanat megragadásának élményéről tanúskodnak. Vagy éppen egy költözés bánatairól szólnak. 
  "Hogyha engeded szökni az illékony időt...ha már fel tudod adni az őrült keresést..." "Mégsem múlik el" - a címadó bölcselet, komoly és (kicsit) komolytalan gondolatokkal. 
  Aztán "most leülök itt egy percre" - (és mi, hallgatók is elmélkedünk) - mert: "...zavaros deja vu utakon repít a tudatom..." Csak "Egy perc" a címe - de sokat mond. 
  Az "Őszi dal" - "...ravasz tavaszi tréfa a tél előtt..." - egy kellemes, enyhe novemberi "látomás" emléke. 
  Végül az énekesnő életéből kiragadott történés: egy költözéssel járó "bonyodalmak". Szép emlékek és fájó búcsúzás. 
  Összeszokottság, élettel teli megszólalás, és Eszter senkiéhez sem hasonlítható hangja - remek kísérettel." (Dr. Nagy Sándor)

 • Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar - jótékonysági koncert

  Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar - jótékonysági koncert

  Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar évek óta visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak.A világ minden tájáról érkeznek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara által szervezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára fiatal, hangszeres tehetségek, akik az egyéni mesterkurzus mellett zenekari kurzuson is részt vesznek. Az évente megújuló ifjúsági zenekar Vásáry Tamás vezetésével kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködteti a hallgatóságot itthon és külföldön egyaránt. A városmajori koncertet követően a zenekar európai turnéra indul.A koncert bevételét a Szabad Tér Színház hagyományosan jótékonysági célokra ajánlja fel.Műsor:Liszt Ferenc: II. Magyar rapszódia
  Vezényel: Bolyky ZoltánKodály Zoltán: Dalok
  Kodály Zoltán: Marosszéki táncok
  Georges Bizet: Carmen szvit I-II.Vezényel: Vásáry Tamás
 • Vegasmagic

  Vegasmagic

  Nagyszabású bűvészműsor a RaM Colosseumban – ciprusi és amerikai turnéja után ismét Budapesten Németh Gábor!Las Vegas az előadóművészet és a szórakoztatóipar fővárosa. Németh Gábor önálló estje felfedi a világ élvonalának, Vegas legismertebb bűvészeinek lélegzetelállító pillanatait: az asszisztensnő szétdarabolása, hatalmas Illúziók, gondolatolvasás és további izgalmas és szórakoztató mutatványok közel két órában.A külföldi fellépések százaival és közel évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Németh Gábor már bizonyított, varázsolt óceánjáró luxushajókon, rangos nemzetközi varieté műsorokban és exkluzív magánpartikon.Varázslat és tánc különleges ötvözete, legyen részese Ön is a szemfényvesztésnek!
 • Végzős növendékek vizsgaelőadása

  Végzős növendékek vizsgaelőadása


  “Ha bennünk szól a soul…” A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti képzése idén is színvonalas előadással várja az érdeklődőket. A 40 éve kiemelkedő szakmai eredményekkel működő táncművészeti tagozat végzős növendékei az immár hagyománnyá vált vizsgakoncert keretein belül mutatják be az évek alatt megszerzett tudásukat. Az idei vizsgaprogram első részében szólók, duettek és csoportos koreográfiák kerülnek bemutatásra. Ezt követően a ’60-as évek slágereire készült egyfelvonásos alkotást tekintheti meg a kedves közönség. Az est folyamán bemutatott koreográfiákat a hazai táncélet koreográfusai, a Pécsi Balett művészei és az iskola szakmai tanárai készítették a növendékek számára. A kétfelvonásos előadás méltó lezárása a növendékek tanulmányainak. 
 • Verdi: Requiem

  Verdi: Requiem

  A Requiem az egyik legismertebb és leggyakrabban előadott gyászmise, amelyet ugyanaz a drámai erő jellemez, mint Verdi legjobb színpadi műveit. Amikor 1868-ban Rossini elhunyt, Verdi úgy gondolta, több szerzővel összefogva gyászmisét kellene komponálni az általa nagyra tartott mester tiszteletére. A mű utolsó tételét maga megírta, a többi rész azonban nem készült el. Verdi később újra foglalkozni kezdett a darabbal, végül az olasz romantika egyik legnagyobb költője, Manzoni halálának első évfordulóján, 1874-ben mutatták be a hét tételből álló, monumentális alkotást. A Requiem legjellegzetesebb tétele talán a Dies irae, amelyben megrázó realizmussal elevenedik meg a sajátos pokollátomás, a mű kicsengése azonban a legmegnyugtatóbb vigasztalás, amelyet ember kaphat a lelki megpróbáltatások idején.

  A sodró lendületű mű szólóit a világ leghíresebb operaházait megjárt sztárok éneklik az idei Music Sacrán: két Kossuth-díjas énekesnőnk, Lukács Gyöngyi (szoprán) és Komlósi Ildikó (mezzoszoprán) mellett Otokar Klein (tenor) és Alexandru Agache (basszbariton) lép a közönség elé. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart és az Egyesített kórust a Liszt-díjas Drahos Béla vezényli az előadáson.
 • Vers a színházban sorozat- Rátóti Zoltán koncert

  Vers a színházban sorozat- Rátóti Zoltán koncert

  Rátóti Zoltán színész-énekes második lemezének, a Köztünk marad bemutatójára készül november 12-én este a Pinceszínházban klubzenekarával a Vers a Színházban című sorozatunkban.Rátóti Zoltán második nekifutásra is maradt a jól működő receptnél: a szövegeket most is Müller Péter Sziámi írta Rátóti zenei ötleteihez. A jól bevált zenésztársakból álló triója – melynek Juhász Gábor gitáros és Restás Gergő ütőhangszeres a tagjai még – most kiegészül Becze Gábor bőgőssel is a Kalákából.A rockot persze úgy kell érteni, mint a folk gitárzenekaroknál: a trubadúrének és az akusztikus gitár a főszereplő, Juhász Gábor elektromosa most is inkább a jazzes, úszós effektes, már-már ambientes szőnyeget adja pasztelles atmoszférát festve. És milyen jó, hogy így semmi szükség külön billentyűsökre, a hangzástér nem csak a hibátlanra csiszolt akusztikus megszólalásból adódó csillogó fényekben pompázik, de opálos jellegével azt a fajta melankóliát is ki tudja teljesíteni, ami nélkül ez a fajta zeneiség tán nem is lenne igazán hiteles.Rátóti Zoltán nagy formátumú dalszerző, saját jogán ott a helye a legjobbak között, és nem túlzás azt mondani: világviszonylatban is.
 • Vidám Évbúcsúztató Koncert

  A szarvasi Fúvoszenekar és a Szarvasi Rezesbanda műsora
 • VIII. Muzsika Hídja Kórusfesztivál

  VIII. Muzsika Hídja Kórusfesztivál

  2017. július 21-22 közt, Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban, 07.21. péntek9:00 – 12:00 Kodály módszer a gyakorlatbanZenepedagógiai koncepciók bemutatás a gyakorlatban.Oktatók: Papp Károlyné – Liszt Ferenc Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori szolfézs módszertan tanára, Michalis Patseas – kórusvezető, zenepedagógus, a Görög Kodály Konzervatórium igazgatója12:00 -  13:00 Kodály magyarokhoz művének tanulása15:00 – 17:00 Egyházi kóruskoncert a Szent István templomban19:00 – 21:00 Barátság KoncertSoul-Air kórus – a Mindenki című Oscar-díjas magyar rövidfilm hangadóiPekingi Televízió Gyerekkórusa 07.22. szombat10:00 – 12:00 KórusversenyKínai és magyar kórusok versenye.Zsűri:Michalis Patseas - zsűri elnökPapp Károlyné – professzor, Liszt Ferenc Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett kórusvezető és zeneoktató szakirányon, a fesztivál egyik oktatójaWang Shuai – a Chinese School Choir Union igazgatóhelyettese, Harbin Institute of Technology tanára, Beijing Chen Jinglun School Choir vezető művészeti igazgatójaPeter Wöss – zeneszerző, énekes, karmester, Wien-Chinese Music and Art Foundation alapítójaFerenc Rózsa – karmester, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen egykori hallgatója, több nemzetközi fúvózenekari díjazottja, megkülönböztetett arany kitűntetéssel14.00 – 17:00 KórusversenyKínai és magyar kórusok versenye.19:00 – 21:00 Díjkiosztó GálaFellépők:Talamba ÜtőegyüttesForrás NéptáncegyüttesKathy Horváth Lajos hegedűművészRomano Glaszo21:00 – Néptánc karneválSzabadtéri zenés táncoktatás a Szent István téren.