• A színházi háttérszakmák dolgozóit díjazta a Magyar Teátrumi Társaság

    A színházi háttérszakmák dolgozóit díjazta a Magyar Teátrumi Társaság

      Idén a Thália Színházban adták át a Magyar Teátrum Díjakat, ahol a hétfő este megtartott díjátadó gálán a friss kitüntetettek mellett megünnepelték a 2020-as év díjazottjait is. 
  • Kihirdették a 2021-es Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját

    Kihirdették a 2021-es Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját

    6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Majorban.Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. A budaörsi, a miskolci, a szombathelyi, valamint a szabadkai, az újvidéki és a szigligeti teátrumok figyelemre méltó előadásait augusztus 25. és szeptember 9. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
  • Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal nyitja meg újra kapuit a Thália Színház

    Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal nyitja meg újra kapuit a Thália Színház

    Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a Thália Színház. A darab 14-i előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel, így mondva köszönetet a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért, és így kívánva nekik további kitartást. 
  • Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

    Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar költészet napján a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül verspályázatot hirdet 30 év alatti kortárs költők részére.
  • Elhunyt Törőcsik Mari

    Elhunyt Törőcsik Mari

    A Nemzeti Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Marit a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.
  • „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”

    „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”

    A kaposvári Csiky Gergely Színház által indított „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”  kampány célja a figyelem felhívása a világjárványban a frontvonalban dolgozó orvosok, nővérek, ápolók kitartó, lelkiismeretes munkájára.
  • Helen Mirren üzenete a színházi világnap alkalmából

    Helen Mirren üzenete a színházi világnap alkalmából

    Helen Mirren az egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert angol színésznő, aki számos színházi, filmes szerepével aratott sikert. A királynő című filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.
  • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

    Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

    Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.
  • A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

    A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

    Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.
  • Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

    Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

    „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 
  • Márciusi online színház a Zenthében

    Márciusi online színház a Zenthében

     A salgótarjáni színház nyilvánosságra hozta márciusi online műsorát. Ahogy már megszokhattuk az előadások megtekintése díjmentes és a Zenthe Ferenc Színház YouTube csatornáján lesz elérhető. 
  • Szombat este a Nemzeti Streampad előadásában Márai Sándor: A kassai polgárok

    Szombat este a Nemzeti Streampad előadásában Márai Sándor: A kassai polgárok

    Mi marad belőlünk, ha a művészi késztetést bensőnkből kiirtják, és bűnösségünk árnyékában szenvedhetünk tovább? Kik azok a mindenkori támadók, akik sorsunkat ily mód megpecsételhetik? És kik vagyunk mi, akik saját közösségünk védelmére kelünk?Kérdéseinkben a válasz: mi is csak kassai polgárok vagyunk.
  • Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható - VígSTREAMház

    Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható - VígSTREAMház

    Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható, Yvonne szerepében Halász Judittal, VígSTREAMház előadásában.
  • Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

    Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

    A Mester és Margatira, Bulgakov orosz író regénye, melyet megjelenése óta sokféleképpen értelmeztek már. A műből több feldolgozás is született, egyaránt film, televíziós sorozat és színházi előadás is. Ezúttal a székesfehérvári Vörösmarty Színház online repertoárjában megtekinthető.
  • Verdi: Don Carlos – ONLINE premier

    Verdi: Don Carlos – ONLINE premier

    Opera öt felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal szombat este.Verdi az eredeti Schiller-drámát, melynek szinte minden sorát társadalmi-politikai gondolatok hatják át, úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került. Frank Hilbrich, a német nyelvterületen már régóta elismert rendező a kortárs operák mellett leginkább Wagner-előadásaival szerzett nemzetközi hírnevet. 
  • Régimódi történet a Szolnoki Szigligeti Színház online műsorán

    Régimódi történet a Szolnoki Szigligeti Színház online műsorán

    Szabó Magda: Régimódi történet című műve látható a Szolnoki Szigligeti Színház előadásában, online elérhetően, február 17-én és 18-án este. A mű az 1800-as évek második felébe kalauzolva, mesél egy debreceni család történetéről, felelevenítve Szabó Magda saját családjának múltját, főleg édesanyjáét.
  • Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból! - Még egyszer, veled, ugyanitt - hétfő éjfélig megtekinthető

    Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból! - Még egyszer, veled, ugyanitt - hétfő éjfélig megtekinthető

    A nagy sikerű Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatásában - a fiatal és a középkor első évtizedei után  - tovább követhetjük Doris és George történetét.
    Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból, február 15. éjfélig!
  • Énekes madás - Közönség nélküli bemutatót tartott a Zenthe Ferenc Színház

    Énekes madás - Közönség nélküli bemutatót tartott a Zenthe Ferenc Színház

    Bemutató nélküli premier; nézők nélküli teremben elhaló komoly szavak, taps nélküli, néma meghajlás – ilyen és ehhez hasonló furcsa gondolatok kerülhetnének papírra a minapi este után, ha nem bíznánk a szebb jövőben, s az igazság eljövetelében. De bízunk. Bízunk abban, hogy a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház által január 22-én, a Magyar Kultúra Napján bemutatni szándékozott Énekes madár című játék hamarosan igazi premieren, közönség előtt is bemutatkozhat.