• Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.
 • A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.
 • Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 
 • Márciusi online színház a Zenthében

  Márciusi online színház a Zenthében

   A salgótarjáni színház nyilvánosságra hozta márciusi online műsorát. Ahogy már megszokhattuk az előadások megtekintése díjmentes és a Zenthe Ferenc Színház YouTube csatornáján lesz elérhető. 
 • Szombat este a Nemzeti Streampad előadásában Márai Sándor: A kassai polgárok

  Szombat este a Nemzeti Streampad előadásában Márai Sándor: A kassai polgárok

  Mi marad belőlünk, ha a művészi késztetést bensőnkből kiirtják, és bűnösségünk árnyékában szenvedhetünk tovább? Kik azok a mindenkori támadók, akik sorsunkat ily mód megpecsételhetik? És kik vagyunk mi, akik saját közösségünk védelmére kelünk?Kérdéseinkben a válasz: mi is csak kassai polgárok vagyunk.
 • Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható - VígSTREAMház

  Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható - VígSTREAMház

  Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható, Yvonne szerepében Halász Judittal, VígSTREAMház előadásában.
 • Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

  Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

  A Mester és Margatira, Bulgakov orosz író regénye, melyet megjelenése óta sokféleképpen értelmeztek már. A műből több feldolgozás is született, egyaránt film, televíziós sorozat és színházi előadás is. Ezúttal a székesfehérvári Vörösmarty Színház online repertoárjában megtekinthető.
 • Verdi: Don Carlos – ONLINE premier

  Verdi: Don Carlos – ONLINE premier

  Opera öt felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal szombat este.Verdi az eredeti Schiller-drámát, melynek szinte minden sorát társadalmi-politikai gondolatok hatják át, úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került. Frank Hilbrich, a német nyelvterületen már régóta elismert rendező a kortárs operák mellett leginkább Wagner-előadásaival szerzett nemzetközi hírnevet. 
 • Régimódi történet a Szolnoki Szigligeti Színház online műsorán

  Régimódi történet a Szolnoki Szigligeti Színház online műsorán

  Szabó Magda: Régimódi történet című műve látható a Szolnoki Szigligeti Színház előadásában, online elérhetően, február 17-én és 18-án este. A mű az 1800-as évek második felébe kalauzolva, mesél egy debreceni család történetéről, felelevenítve Szabó Magda saját családjának múltját, főleg édesanyjáét.
 • Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból! - Még egyszer, veled, ugyanitt - hétfő éjfélig megtekinthető

  Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból! - Még egyszer, veled, ugyanitt - hétfő éjfélig megtekinthető

  A nagy sikerű Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatásában - a fiatal és a középkor első évtizedei után  - tovább követhetjük Doris és George történetét.
  Valentin napi romantikus vígjáték a Pinceszínházból, február 15. éjfélig!
 • Énekes madás - Közönség nélküli bemutatót tartott a Zenthe Ferenc Színház

  Énekes madás - Közönség nélküli bemutatót tartott a Zenthe Ferenc Színház

  Bemutató nélküli premier; nézők nélküli teremben elhaló komoly szavak, taps nélküli, néma meghajlás – ilyen és ehhez hasonló furcsa gondolatok kerülhetnének papírra a minapi este után, ha nem bíznánk a szebb jövőben, s az igazság eljövetelében. De bízunk. Bízunk abban, hogy a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház által január 22-én, a Magyar Kultúra Napján bemutatni szándékozott Énekes madár című játék hamarosan igazi premieren, közönség előtt is bemutatkozhat.
 • Szívet-testet-lelket melengető Valentin napi meglepetés

  Szívet-testet-lelket melengető Valentin napi meglepetés

  A Vörösmarty Színház február 14-re, a szerelmesek napjára egy olyan meglepetéssel készül, ami még a cudar időben is garantáltan felmelegít mindenkit. Váradi Eszter Sára és Keller János vasárnap délután útra kel, hogy a székesfehérváriak otthonába vigye a szerelmet.
 • Börcsök Enikő emlékére - Kvartett című előadás - az eSzínház és a Vígszínház közös megemlékezése

  Börcsök Enikő emlékére - Kvartett című előadás - az eSzínház és a Vígszínház közös megemlékezése

  Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik a Vígszínház és az eSzínház Börcsök Enikőre. A Kvartett megtekintéséből származó teljes bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére utaljuk át, melynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt. Az Alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.
 • „Egy streaming során mindig fogunk hátrahagyni boldogtalanokat”

  „Egy streaming során mindig fogunk hátrahagyni boldogtalanokat”

  Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel szervezett online konferenciát a Magyar Teátrumi Társaság. A jegybevételekről, a jövőbeni online lehetőségekről és a művészi aspektusokról is szó esett. Beszámoló.
 • Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben

  Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben

  Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben„A hősnő szállodai szobájának szekrényéből egy ismeretlen fiatalember lép ki zöld lámpaernyővel a fején.” És ez még csak a kezdet! Rejtő Jenő egyik legsikeresebb regényének színpadi változatában minden a feje tetején áll! A darab Szente Vajk rendezésében online tekinthető meg.
 • Operett online - A Pendragon-legenda

  Operett online - A Pendragon-legenda

  Pénteken este 19:00 órakor megnyílik a híres Pendragon vár kapuja a Budapesti Operettszínház előadásában! A nézők online tudnak csatlakozni ehhez a kalandos úthoz.

 • Vándor- színész mesél – A ló neve Korzika

  Vándor- színész mesél – A ló neve Korzika

  "A korzikai GR20 kétszáz kilométere - írja az útikönyv - Európa legszebb és legnehezebb magashegyi túraútvonala. Ráadásul a francia idegenlégiósok kiképző terepe. Kétszer is nekifutottam, hogy teljesíthessem! Megszenvedtem, de megérte! Tarts velem a vadság és szépség szigetére, Korzikára!"
 • 25 éves A dzsungel könyve

  25 éves A dzsungel könyve

  Negyed évszázada mutatták be a Pesti Színházban a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét. Az ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben legtöbbet játszott magyar musical szövegkönyvét Békés Pál, dalszövegeit Geszti Péter írta, zenéjét Dés László szerezte. Az ünnepi előadás január 30-án a Vígstreamház közvetítéssorozatában élőben lesz látható.