Hírek

 • Kihirdették a 2021-es Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját

  6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Majorban.

  Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. A budaörsi, a miskolci, a szombathelyi, valamint a szabadkai, az újvidéki és a szigligeti teátrumok figyelemre méltó előadásait augusztus 25. és szeptember 9. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.


  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal nyitja meg újra kapuit a Thália Színház

  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a Thália Színház. A darab 14-i előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel, így mondva köszönetet a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért, és így kívánva nekik további kitartást. 


  Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar költészet napján a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül verspályázatot hirdet 30 év alatti kortárs költők részére.


„Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”

2021-03-26 16:12:14

A kaposvári Csiky Gergely Színház által indított „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”  kampány célja a figyelem felhívása a világjárványban a frontvonalban dolgozó orvosok, nővérek, ápolók kitartó, lelkiismeretes munkájára.

A „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”  kampány arra buzdít mindannyiunkat, hogy március 27-én, a Színházi Világnap estéjén a színházi előadások kezdési időpontjában, 19:00 órakor otthonainkban nyissuk ki az ablakokat, álljunk ki az erkélyekre, teraszokra és tapsoljuk meg együtt a járvány elleni védekezés és küzdelem hőseit, az egészségügyben dolgozókat. Gondoljunk együtt mindazokra ebben a percben, akik értünk, családunkért, barátainkért és minden honfitársunkért küzdenek nap mint nap!


Ezzel a gesztussal ajánlják fel színházaink a színházi tapsot, amit sajnos már jó ideje nélkülöznünk kell, a Covid-vírus ellen az első sorokban harcolók tiszteletére.