Hírek

 • „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”

  A kaposvári Csiky Gergely Színház által indított „Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”  kampány célja a figyelem felhívása a világjárványban a frontvonalban dolgozó orvosok, nővérek, ápolók kitartó, lelkiismeretes munkájára.


  Helen Mirren üzenete a színházi világnap alkalmából

  Helen Mirren az egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert angol színésznő, aki számos színházi, filmes szerepével aratott sikert. A királynő című filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.


  Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

2021-02-23 10:15:00

Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, a XX. század krízis-regénye, benne foglaltatik kétezer év, és XXI. század még nem tette érvénytelenné a benne foglaltakat.


Közreműködnek a Vörösmarty Színház táncosai és a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói.


Jegyvásárlás: 

https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/rogzitett/mestermargarita-vod


A mű története alapvetően három szálon fut, az első a magát fekete mágusnak hívó, Woland professzor és kíséretének cselekedeteiről szól, ahol a professzor a Sátán megjelenítője. A második szál, regényen belüli regényként meséli el Jézus és Pilátus történetét, a címben szereplő Mester sajátos módján. A harmadik pedig egy szerelmi történet cselekményei, a Mester és az örök nőiességet jelképező, Margarita kaladjai.