Hírek

 • Kihirdették a 2021-es Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját

  6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Majorban.

  Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. A budaörsi, a miskolci, a szombathelyi, valamint a szabadkai, az újvidéki és a szigligeti teátrumok figyelemre méltó előadásait augusztus 25. és szeptember 9. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.


  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal nyitja meg újra kapuit a Thália Színház

  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a Thália Színház. A darab 14-i előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel, így mondva köszönetet a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért, és így kívánva nekik további kitartást. 


  Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar költészet napján a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül verspályázatot hirdet 30 év alatti kortárs költők részére.


Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

2021-04-22 13:56:00

Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére!


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar költészet napján a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül verspályázatot hirdet 30 év alatti kortárs költők részére.


Jelentkezni egy darab, a megadott témára reflektáló magyar nyelvű, mindeddig kiadatlan, más pályázat keretében nem díjazott lírai mű benyújtásával lehet.


Téma: A pandémia megélése, hatása az egyéni, családi és közösségi életre, valamint a járvány utáni újranyitás tervezett vagy remélt változásai.

Elnyerhető díj: A zsűri döntése értelmében 30 pályamű részesül egyenként bruttó 300 000 Ft díjazásban.

A díjazás jogcíme: felhasználói és közzétételi díj

Beadási határidő: 2021. április 30. 24.00 óra


Jelentkezők köre: 1991. április 11-e után született magyar állampolgárok. A 18. életévüket be nem töltött jelentkezők esetében kötelező a törvényes képviselő által kitöltött és aláírt nyilatkozatot az irodalom@koszonjukmagyarorszag.hu e-mail címre elküldeni, a beadási határidő végéig. A nyilatkozati sablont megtalálja a letölthető dokumentumok alatt a pályázat oldalán.


További információk, forrás:

https://koszonjukmagyarorszag.hu/irodalom/