Kategória Rendezés
 • „Múlnak a gyermekévek...”

  „Múlnak a gyermekévek...”

  Múlnak a gyermekévek, igen, mégis sokan szívünkben-lelkünkben gyermekek vagyunk, azok akarunk maradni, keressük a gyermekkor boldog emlékeit magunkban, egymásban, a mindennapok apró, kis réseiben. Örömmel, az ölelés vágyával tekintünk gyermekeinkre, remélve, hogy még osztozhatunk velük az ártatlanságban, szépségben, tisztaságban. Mindent nekik adnánk, ha lehetne. Erről szól ez a zenés utazás, ismerős dallamokkal, magunkban oly sokszor ismételt sorokkal, hogy átadhassuk mindazt, amit kaptunk, és most már örökre szívünkben őrizzük.
 • „Pesti Srácok”

  „Pesti Srácok”

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Honvéd Férfikar műsorukban olyan kompozíciókat szólaltatnak meg, amelyekkel a forradalom és szabadságharcban résztvevőkre emlékeznek. Az est során Liszt Ferenc, Kurt Weil, Orbán György, Gyöngyösi Levente, Kodály Zoltán, Vajda János és Erkel Ferenc művei csendülnek fel.
 • „Szólt az ember…”

  „Szólt az ember…”

  Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila estjeHarminc éve járják az országot “Szólt az ember…” című József Attila-estjükkel. Ez az előadás, mint ahogy Jordán Tamás a bevezetőjében szokta volt mondani, tulajdonképpen egy beszélgetés a hallgatóság és az előadók között – még akkor is párbeszéd, ha a közönség (feltételezhetően) nem mond semmit. Olyan ez, mint amikor az írott anyagban csak az egyik szereplő beszél, a másik szövege vagy hallgatása ki van pontozva. Ez azt jelenti, hogy a másik fél is részese a dialógusnak, csak éppen nem mond semmit, néma figyelme további gondolatok kifejtésére készteti a beszélőt. Így történik ez itt is. József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban az előadók olyan hangvétellel, mely szokatlan a pódiumon, itt nem “szavalásról” van szó, a többnyire halk, bensőséges tónus azt érzékelteti a nézővel, hogy személyesen őt szólították meg.
 • „ZsadonSzolnoki”

  „ZsadonSzolnoki”

  Az ismert művészházaspár, az operett világában is méltán népszerű előadók műsorában az operettirodalom gyöngyszemei mellett más dallamok is felcsendülnek.
  Zongorán kísér: Körmendi Péter
 • …Közben…

  …Közben…

  „az élet egy keskeny járdacsík a szakadék felett”
  Virginia Woolf Virginia Woolf Felvonások között c. művének és Tandori Dezső fordításának felhasználásávalA színtársulat előadásra készül, a rendezőnő Miss La Trobe a haját tépi, a közönség elsősorban a szünetet várja, hogy teázhasson és szendvicseket ehessen. A színészek nem találják a jelmezeiket, majd mikor szerepüket eljátszották, akkor a levetett jelmezüket eldobálják, a rendezőnő őrjöngve káromkodik.Az előadás, melyre a színtársulat készül Anglia történelmét próbálja bemutatni, a Canterburybe tartó zarándokokat, Erzsébet királynőt, magát Angliát is megszemélyesítik, az Időt, Viktória királynő korát és a jelenkort. Miközben bombázó repülőgépek jelennek meg az égen, Anglia számára is elkezdődik a második világháború.…közben… széthullik minden

 12... 281282283