Hírek

 • Jubilál az Egri Érsekkerti Nyári Játékok

  Szerelemszínház született – adták hírül 2010-ben a lapok, amikor is Tatár Gabriella színésznő megalapította a Pinceszínház Egert. Ebből született meg az Egri Érsekkerti Nyári Játékok, mely így idén jubileumát ünnepli.


  Szavazz a Kaszás Attila-díj jelöltjeire!

  Vlahovics Edit, Csankó Zoltán és Földes Tamás maradt versenyben 2020-ban a Kaszás Attila-díj utolsó fordulójában, ahol a közönség szavazatai a döntőek. Szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon lehet!


  Átadták az első adag maszkot a Vörösmarty Színház munkatársai

  A koronavírus járvány idején a Vörösmarty Színház munkatársai is kiveszik részüket a segítségnyújtásból a védelem területén.


Terefere Csiszár Imre rendezővel a Művész Kávéházban

2016-10-13 11:54:08

Terefere a Művész Kávéházban címmel új programsorozatot indított a Békéscsabai Jókai Színház. Minden pénteken 17 órától egy-egy művésszel találkozhat, beszélgethet, fotózkodhat, tereferélhet bárki, aki betér a Jókai Színház Művész Kávéházába egy kávéra, teára, süteményre. Az első alkalommal, a nagy sikerrel futó Macskajáték című előadás főszereplőivel Fodor Zsókával és a Jászai-díjas Felkai Eszterrel tölthettek el egy kötetlen, önfeledt órácskát az érdeklődők, majd Vadász Gábor, színházunk ifjú színművésze következett. A programsorozat folytatásaként október 14-én pénteken, 17 órától Kovács Edit színművésznő beszélgetőtársaként, Csiszár Imre Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendező várja a közönséget egy kis tereferére.

Csiszár Imre korábban a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője, a Nemzeti Színház igazgatóhelyettese, majd igazgató főrendezője, a Gyulai Várszínház igazgatója, a Művész Színház, illetve a Thália Színház igazgatója is volt. Major Tamás osztályában végzett és a Mester egyik leghűségesebb tanítványa és követője. Ennek megfelelően ő is nagy Shakespeare és Brecht rajongó és szakértő. Gazdag rendezői életművében e két szerző művei kiemelt szerepet kaptak. A tavalyi évadban az ő rendezésében láthatták a Tévedések vígjátékát és a Jóccakát, anyát... teátrumunkban. Az országosan elismert rendező jelenleg Mrożek Tangó című drámáját rendezi a Jókai Színházban.

https://youtu.be/ZHri2cLFU4A