Hírek

 • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.


  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”

  A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 


A világhírű Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban!

2016-09-23 11:12:38

Az együttest, mely az első hivatásos állami tánccsoport volt Grúziában, hivatalosan 1945-ben alapította Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili. A táncospárnak azóta már a harmadik generációja szenteli életét a társulatnak.

A folklór témákat (koreográfia, zene) modernizálják és klasszikus tánc elemekkel töltik meg.

A táncjátékban a grúz nép harcáról, szenvedéséről és hősiességéről szóló történetet elevenítik meg. Mesés jelmezek és gyönyörű koreográfia mutatja be a grúzok nemes lelkét. Temperamentumos, harcias férfiak jelennek meg, akik akár arra is képesek, hogy egy óriási ugrás után egészen egyszerűen térdre érkezzenek meg a padlóra. Keménytalp nélküli puha bőrcipőikben lábujjon bemutatott forgások és ugrások, fél térden előadott pörgések igazolják hihetetlen képességeiket. Lélegzetelállítóan gyönyörű nők suhannak a színpadon és kecses táncukkal ragadják magukkal a nézőket.

A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett fel, többek között a Sydney Operaházban, az Albert Hall-ban, a Coliseumban, a Metropolitan Operaházban. Az egyetlen népi társulat, mely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Teatro Alla Scala-ban felléphetett. Itt a függönyöket 14 alkalommal húzták fel, ami egy megdönthetetlen rekord.

A Grúz Nemzeti Balett egy egyedülálló fenomén, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell. Igazi szélvész van a színpadon.”     Le Figaro, France


Jegyek kaphatók a színház szervezési osztályán (jegyinformáció: 92/598-400)
valamint a www.jegy.hu oldalon.