Hírek

 • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.


  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”

  A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 


A kőszívű ember fiai - Bemutató az Újszínházban

2016-10-10 17:29:29

Az Újszínház soron következő bemutatója Jókai A kőszívű ember fiai című regényéből készült színdarab lesz. A rendező, Seregi Zoltán igyekszik a regény szellemiségét követni, annak hangulatát visszaadni.

Nincsenek belemagyarázások, újragondolások, csak a közel 150 ezelőtt megírt történet, és annak örök üzenete.

A fiatalság ennek a darabnak a segítségével kellemes ismeretséget kezdhet a romantikus irodalom remekeivel, aki pedig már kinőtt az iskolapadból, újra átélheti a nagyszerű alkotás okozta örömöt.

A sikert a neves színészekből álló szereplőgárda is garantálja, Tordai Teri, Mihályi Győző, Timkó Eszter, Gregor Bernadett- csak néhány név a művészek közül.

A kőszívű ember fiai október 14-től lesz látható az Újszínházban.