Műsorok

2021. május 18.kedd Erik, Alexandra

39 lépcsőfok

39 lépcsőfok

DIE 39 STUFEN / 39 LÉPCSŐFOK a Deutsche Bühne Ungarn német nyelvű előadása

Amikor John Buchan 1915-ben megírta „A 39 lépcsőfok“ című kémregényét, még csak nem is álmodott arról, hogy művét 20 évvel később megfilmesítik. S hogy ezt pont Alfred Hitchock, a világ egyik legbefolyásosabb rendezője, a „borzongás mestere“ fogja megtenni.

Az 1935-ös fekete-fehér filmklasszikus a színpadon a temérdek vicc és a változatos cselekménynek köszönhetően fergeteges show-vá válik, ami egyben kém-thriller és tiszteletadás a filmnek, de mindenekelőtt egy rendkívül vicces színpadi élmény.

Már az első lövéstől kezdve kiderül, mi a lényeg: ügynökök, kalandok és szép nők. A hitchcocki feszültséget és az angol humort ötvöző mű középpontjában két szerelmes áll, akik az elején még nem is tudják, hogy szeretik egymást, de a cselekmény során sok veszélyt legyőznek együtt: sziklahasadékokat, legelőkerítéseket és gyilkossági kísérleteket.

Amikor Patrick Barlow 4 személyes színpadi műve, a „The 39 Steps“  2005-ben bemutatásra került, az író nem is sejtette még, mekkora sikersztorit alkotott, ám a 2008-as broadway-i bemutató óta a világ színpadai elképzelhetetlenek e krimikomédia nélkül. Az író Barlow a 4 színészből hármat számtalan szerepen keresztül hajszol és garantálja, hogy ugyanúgy, mint korábbi darabjaiban, „A Messiás“-ban illetve a „Bizony mondom nektek“-ben, szem nem marad szárazon.

A darabot az Olivier Award-dal díjazták 2006-ban, mint „Best New Comedy“.

Szerző
John BuchanJohn Buchan
Alfred HitchcockAlfred Hitchcock
Rendező
Johannes LangJohannes Lang
Szereposztás
Munkatársak
Johannes LangJohannes Lang (díszlet - jelmez)
Kérem, látogasson vissza később!