BALÁZS PÉTER, KERO, KÁLLOY MOLNÁR PÉTER ÉS BÁLINT ANDRÁS IS RENDEZNI FOG VESZPRÉMBEN

 Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a jövő évadban, amelyet a szeretetnek szentel a társulat.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szeretet évadában az előadások mindegyike valamilyen formában a szeretetet járja körül. Októberben tartják Jávori Ferenc, Kállay István és Gábor, valamint Müller Péter Sziámi LéviStory című, a Pesti Broadway Alapítvánnyal koprodukcióban készülő musicaljének veszprémi premierjét Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

Mint az igazgatóhelyettes fogalmazott, az előadás a Hegedűs a háztetőn című musical folytatásaként értelmezhető.

László Miklós Illatszertár című vígjátékát novemberben láthatják a nézők Balázs Péter rendezésében, aki a fájdalom, a szerelem és a kétségek színdarabjának nevezte a művet, amelynek négyféle filmváltozata létezik és egy musical is készült belőle.

Decemberi bemutató lesz Ábrahám Pál, Földes Imre és Harmath Imre Viktória című operettje Kányádi Szilárd rendezésében. Januárban tartják Topolcsányi Laura és Szomor GyörgyPetőfifjú című musicaljének ősbemutatóját, amelyet Oberfrank Pál és Szomor György rendez. Az előadás aktualitását adja, hogy jövőre lesz Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. A darab a költő gyermek- és ifjúkorába enged bepillantást.  

Az évadot Florian Zeller Az apa című darabja zárja Kálloy Molnár Péter rendezésében. 

Az előadás az időskori demenciával járó megpróbáltatásokról szól – tette hozzá Kellerné Egresi Zsuzsa. A Latinovits-Bujtor Játékszínben Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját mutatják be, amelyben a főszereplő tartva a világ történéseitől egy ásott gödörben húzza meg magát, az előadást Oberfrank Pál rendezi.

Mark St. Germain Táncórák című drámáját, amely a művészet gyógyító erejéről szól, Bálint András rendezésében láthatják a nézők. Jerome Kilty A kedves hazugcímű darabjá pedig Oberfrank Pál rendezi.

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa életéről szól a „…Lázas ifjúság…”  című zenés est, 

amelyet szintén Oberfrank Pál rendez. Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák pedig Kis éji zene címmel ad színházkoncertet.

A gyermek- és ifjúsági színház kínálatában szerepel Weöres Sándor Holdbéli csónakos című zenés mesejátéka Tóth Géza rendezésében, A Mézga család című zenés mesejáték Oberfrank Pál rendezésben, valamint a Hamupipőke című előadás a Kabóca Bábszínházzal és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közös produkcióként.

A Petőfi Sándor János vitéze alapján készült verses mesét a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában láthatják a legfiatalabbak, a Csillaglépő csodaszarvas című mese pedig Rumi László rendezésében kerül színpadra.


https://szinhaz.online/balazs-peter-kero-kalloy-molnar-peter-es-balint-andras-is-rendezni-fog-veszpremben/?fbclid=IwAR2G8FPiPMndKgkR96YlHNOtN_QgORUCXW-ObSDqEViDOlcko3QayJADSPU