Carmen online Premier pénteken

A Vörösmarty Színház január 29-én, pénteken mutatja be Carmen című előadását az e-Színház felületén. Jegyvásárlásra pénteken 17:50-ig van lehetőség.


A Prosper Mérimée elbeszélése alapján készült előadást óriási sikerrel játszotta a székesfehérvári színház négy éve. A szenvedélyes, magával ragadó történetet táncban, szóban most az online térben meséli el a Vörösmarty Színház társulata Horváth Csaba rendezésében: „Van ez a különös nő, aki ebben az alapvetően veszélyes környezetben – az én olvasatomban ez egy háborús miliő, tulajdonképpen veszély veszély hátán, sehol nincs harmónia és nyugalom – olyan erőteljesen képviseli önmagát és a saját maga szabadságát és szabadságérzetét, hogy mindenfajta keretet felrúg, amely kereteket általában a férfiak építenek fel körülötte, vagy építenének fel nem túl nagy sikerrel.”


Carmen, a szemrevaló cigánylány csak a végzetnek engedelmeskedik, melyet előre lát, s melyet ő maga idéz elő. Szabadsága abban nyilvánul meg, hogy dönthet: vagy beleolvad a labirintusban céltalanul sodródó embertömegbe, vagy kezébe veszi és felgöngyölíti saját „Ariadné-fonalát” és megtervezi halálát.


Szereplők: Petrik Andrea, Krisztik Csaba, Sághy Tamás, Fehér László, Kricsár Kamill, Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Nagy Norbert, Pallag Márton, Blaskó Borbála, Závodszky Noémi, Varga Gabriella, Varga Lili, Juhász Illés, Andrássy Máté, Benkő-Kovács Gergő, Widder Kristóf, Kuna Károly, Rovó Tamás, Gál Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Szirmai Irén, Vida Emőke, Gál Gergely   

 

https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/carmen-202101291900