Hírek

 • Kihirdették a 2021-es Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját

  6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Majorban.

  Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. A budaörsi, a miskolci, a szombathelyi, valamint a szabadkai, az újvidéki és a szigligeti teátrumok figyelemre méltó előadásait augusztus 25. és szeptember 9. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.


  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal nyitja meg újra kapuit a Thália Színház

  Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a Thália Színház. A darab 14-i előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel, így mondva köszönetet a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért, és így kívánva nekik további kitartást. 


  Felhívás 30 év alatti kortárs költők részére

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar költészet napján a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül verspályázatot hirdet 30 év alatti kortárs költők részére.


Zenthe Ferenc Színház következő premierje - Dollárpapa

2020-10-13 09:00:00

Egy eladósodott tanárról- akinek két lánya éppen eladósorban van- mindenki úgy tudja, hogy egy milliomos nagybácsija él Amerikában, aki hatalmas ültetvényekkel, gyárakkal és vállalatokkal rendelkezik. Ez a dúsgazdagnak hitt dollárpapa egyszer csak hazalátogat és gyorsan kiderül, szegény, mint a templom egere. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a "milliomos legendáját", hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.


Gábor Andor üdén fanyarral megírt „pénz komédiáját” két részben mutatják be, sanzonok és kuplék kíséretének színesítésével. Az 1956-ban bemutatott fekete-fehér Dollárpapa film, Rajz János felejthetetlen alakításával vált igazán ismertté, amelyben nálunk, most Papp János fog bizonyítani.


A színészgárda-felhozatal egészen színes, hiszen a három színház társulatának tagjai közül kerültek ki a szereplők. A salgótarjáni képviseltben Albert Pétert, Farkas Zoltánt, Házi Anitát és Jókai Ágit láthatja a nagyközönség október 16-án és 17-én a Zenthe színház deszkáin.


További információ: 

www.zentheszinhaz.hu/dollarpapa