Sport és kultúra

Színházunk Nyíregyháza Megyei Jogú Város minden meghatározó intézményével együttműködésre törekszik. A tavalyi évadban a Nyíregyházi Sportcentrummal már aláírtunk egy megállapodást, mely szerződést a mostani évadra is meghosszabbítjuk. Ennek az elképzelésünknek következő állomása jelen szerződés megkötése, illetve előkészületben van egy, a Jósa András Múzeummal történő együttműködés, de terveink között szerepel a város további intézményeivel is hasonló kapcsolat kialakítása.

A Móricz Zsigmond Színház Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és a régió kulturális életének egyik legfontosabb szereplője, míg a Futballklub, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében részt vevő sportvállalkozás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjelentősebb labdarúgó klubja.

Első hangzásra távolinak tűnhet, de nagyon is hasonlítunk egymásra.
Közösséghez tartozás, csapatjáték, sportszerűség, a közönség szeretete, a fegyelem, szervezettség, a második otthon. Mind olyan fogalmak, melyek meghatározzák egy színház és egy futballklub életét is.

Mindkét intézménynek hatalmas a közönsége minden korosztályból, és jelentős helyet foglalnak el városunk életében. Éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy jó példával járjunk elől, hogy együtt olyan közösségeket hozhassunk létre, melyek egy életre szólnak, valódi élményeket, igazi szenvedélyt adnak a legfiatalabbaknak és az idősebbeknek egyaránt.
Szeretnénk a kultúra és a sport, mint eltérő platformon megvalósuló közösségi élmények kapcsolatát szorosabbá tenni. Ennek érdekében írjuk alá jelen együttműködési megállapodást, melynek fontos része például az is, hogy a 2017-2018-as színházi évad előadásaira éves bérlettel rendelkezők részére 50%-os kedvezményt biztosít a Nyíregyháza Spartacus Futballklub hazai mérkőzéseire szóló belépők árából.