A 90 decibel márciusi programjai

március 11., 15 óra, Pécsi Nemzeti Színház

Vitéz-Vadnai-Márkus: Meseautó (zenés vígjáték)

Jegyár: 1.450.-Ft

Szűcs János bank-vezérigazgató nagy nőcsábász, éppen pihenni készül, ám ezúttal egy hónapos szabadságát távol a világtól és messze a nőktől szeretné eltölteni. Mielőtt elindulna, egy remek autót vásárol 20 000 pengőért. Ám ekkor egy az autószalonban nézelődő ifjú hölgy felkelti az érdeklődését, és minden másképpen alakul. 

március 12., 15 óra, Kaposvári Csiky Gergely Színház

Cooney-Chapman: Kölcsönlakás (bohózat)

Jegyár: kérjük érdeklődjön!

Fergeteges bohózat egy lakásról, ahol egy bumfordi könyvkiadó beszélt meg üzleti találkát egy meseíró hölggyel, de váratlanul felbukkan egy másik férfi és egy másik nő, és még egy és még egy… és hozzá néhány félreértés és mindenféle titkos szándékok, amik férfiak és nők között lehetségesek, ha van hozzá egy kölcsönlakás…

március 16., 19 óra, Váci Dunakanyar Színház

Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes

Jegyár: kérjük érdeklődjön!

Barney Cashman, a tisztességes és hű férj úgy dönt, enged évek óta tartó, csillapíthatatlan kíváncsiságának, és egyetlen felejthetetlenül romantikus délutánra próbára teszi saját magát; házasságtörésre készül. A körülményes figura titokban édesanyja lakására hívja az áhított nőt. Tervez, kalkulál, kombinál.  Mesterien készíti elő az izgalmas eseményt, ám mindenre ő sem gondolhat, az egyetlen délutánból zűrzavaros légyottok sora születik. A téma pikáns, a helyzetek fordulatokkal telik, a feszültséggel pedig az idő szűke játszik, hiszen a lakás csak néhány órára az övék. E briliáns vígjátékban Neil Simon páratlan finomsággal ötvözi a sziporkázó humort és a keserű igazságot. Csupa lendület, pazar nyelvi párbajok és egy fergeteges szereposztás!

március 19., 15 óra, Kecskeméti Katona József Színház

Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság (vígjáték)

Jegyár: 1.100.-Ft

A főhős életének egyik legfontosabb momentuma előtt állva gyanútlanul, mit sem sejtva apa lesz. De mit szól ehhez a feleség? Aki természetesen nem az anya... Nyílt lapokkal játszva minden megoldható! De ne próbáljunk meg inkább néhány kerülőutat? Például fogjuk másra az egészet, öltsünk álruhát, injekciózzunk be valakit, akit nem kellene és bonyolítsuk, göngyölítsük minél hatalmasabbra a káoszt magunk körül! Elhiszik, hogy ebből az egészből jól is kijöhetnek? Önök, kedves Nézőink kétségtelenül, hiszen az önfeledt kacagás órája elérkezett. Egy páratlan páros, Cseke Péter és Szerednyey Béla rendezésében újra bizonyságot nyer, hogy Család ellen nincs orvosság!

március 25., 11 óra, Erkel Színház 

Johann Strauss: A cigánybáró (operett magyar nyelven)

Jegyár: 1.050.-Ft

Tartalom: Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot.

A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? Szinetár Miklós rendezéséből minden kiderül majd az Erkel Színházban.

március 26., 16 óra, Rózsavölgyi Szalon

Jean Marie Chevret: Amazonok

Jegyár: 1.500.-Ft

Tartalom: Az Amazonok alapproblémája a magány, az egyedüllét és a kapuzárási pánik. A szereplők páncélt növesztenek, hazugságok mögé rejtőznek, újabb és újabb mentségeket találnak a hibáikra, de szép lassan lekopik a felszíni máz és kiderül az igazság.