Műsorok

2021. június 22.kedd Paulina

Függöny fel!

Függöny fel!

Michael Frayn drámaírói karrierje egy unalmas előadással kezdődött 1970-ben, amikor az álmából felriadó szerzőnek eszébe jutott, mennyivel izgalmasabb lehet, hogy mi történik a kulisszák mögött. Így született 12 évvel később, 1982-ben a Noises off, mely magyar színházban Ugyanaz hátulról, Még egyszer hátulról, Veszett fejsze, Függöny fel! címen vált híressé. 
A történet egy színházi főpróbán kezdődik (az Ádámkosztüm c. megkérdőjelezhető minőségű bohózatot próbálják) a neurotikus rendező kétségbeesett erőfeszítése ellenére is elemeire hullik szét a társulat s az előadás. A második felvonásban ugyanazt látjuk, csak egy későbbi időpontban, s hátulról. De a káosz fokozódik, a konfliktusok végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a katasztrófa elkerülhetetlen... 
Kedves nézőink, ezúton szeretnénk Önöket figyelmeztetni készülő előadásunk mellékhatására: az előadás alatt intenzív nevetőgörcsök léphetnek fel, a görcsök az előadás végeztével fokozatosan csitulnak, pár nappal később már csak halk kuncogás formájában köszönhetnek vissza. Megértésüket előre is köszönjük!

Szerző
Michael FraynMichael Frayn
Hamvai KornélHamvai Kornél
Rendező
Szereposztás
Dotty Ottley (Mrs. Clackett)Bandor ÉvaBandor Éva
Lloyd Dallas, az előadás rendezőjeTóth TiborTóth Tibor
Garry LejeuneTóth Károly Tóth Károly
Brooke AshtonHolocsy KrisztinaHolocsy Krisztina
Frederick FellowesMokos AttilaMokos Attila
Belinda BlairLosonczi KataLosonczi Kata
Tim AllgoodSzabó ViktorSzabó Viktor
Selsdon MardelFabó TiborFabó Tibor
Poppy TaylorDrága DiánaDrága Diána
Munkatársak
Tóth SimonaTóth Simona (fodrász, sminkes)
Horesnyi BalázsHoresnyi Balázs (díszlettervező)
Kérem, látogasson vissza később!