Műsorok

2021. április 14.szerda Tibor

Arzén és levendula

Arzén és levendula

Joseph Kesselring méltán világhírű krimikomédiája nem szorul bemutatásra. Eddigi sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra.
A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik, a második világháború idején. Miközben a háború kellős közepén az egész világ lángokban áll, Brooklyn és a Brewster nővérek levendulaillatú háza maga a béke szigete. A köztiszteletnek örvendő és tündéri természetű öreglányok miközben fáradhatatlanul jótékonykodnak egy titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg, nem igazán hétköznapi módon. 
Velük lakik unokaöccsük, Teddy, aki pincéjükben saját kezűleg ássa ki a Panama csatornát és abban a tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke, Theodore Roosevelt. 
Másik unokaöccsük, Mortimer, színikritikus. És hogy teljes legyen a család, van még egy harmadik unokaöcs is, Jonathan, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől, és épp a legrosszabb pillanatban érkezik meg dr. Einsteinnel és egy gyanúsan nehéz csomaggal. Később betoppan egy rendőrfelügyelő, aki civilben titkos drámaíró, majd Jonathan dicsekszik el igen furcsa és meghökkentő dolgokkal. A váratlan események zuhatagában egy rejtélyes hulla kerül elő a ládából, ami felborzolja a kedélyeket és lassan mindenki elveszti a fejét, de hogy mitől és hogyan, azt természetesen nem árulhatjuk el...

Szerző
Joseph KesselringJoseph Kesselring
Rendező
Szereposztás
JonathanZöld CsabaZöld Csaba
Dr. EinsteinLippai LászlóLippai László
Harper tiszteletesKiss GáborKiss Gábor
Rooney hadnagyBlazsovszky ÁkosBlazsovszky Ákos
O'Hara őrmesterUjréti LászlóUjréti László
Brophy rendőrBetz IstvánBetz István
Klein rendőrElőd ÁlmosElőd Álmos
Mr. WithersponBotár EndreBotár Endre
Munkatársak
Zöldi GergelyZöldi Gergely (fordító)
Kecskeméti ZsuzsiKecskeméti Zsuzsi (súgó)
Kérem, látogasson vissza később!