Műsorok

2021. június 19.szombat Gyárfás

Állami áruház

Állami áruház

"Halló, halló, figyelem! Áruházunk tíz perc múlva nyit. Készüljetek! Előre a Minisztérium zászlajáért!"

A Diadal Áruház szorgos eladói vígan készülődnek nyitáshoz. Percre sem restek, hiszen a tét óriási: idén melyik áruház nyeri el a Minisztérium zászlaját? A diadalhoz közös nevezőre kell jutni a nagy kérdésben, hogyan is kell eladni. Kocsis Feri, a moszkvai tanulmányútjáról visszatérő eladó az új időknek új dalaival tér vissza hőn szeretett áruházába. Azt állítja, a vevőnek csak azt kell eladni, amire szüksége van. Ezzel szemben Dániel kartárs, a női konfekció osztály vezetője azt mondja, a vevőre rá kell vetnie magát az eladónak, mint a tigris, és rásózni a legdrágább holmit. A kapitalizmus vad csökevényei szállnak harcba tehát a szocialista termelés józan következetességével...

Ferinek mindemellett szembe kell néznie az áruház külső és belső ellenségeivel is. Hol az imperialista uszító Amerika Hangja Rádió, hol a titkon reakciós vezérigazgató a soros.

És hogy jut idő ennyi munka közt a szerelemre is?!

Az' 50-es évek legendássá vált propaganda-operettje, az Állami Áruház egy olyan vidám korról regél, amelyről nem vidáman regélni halálos bűn. Ideje elővenni.


Rendező
Benkó BenceBenkó Bence
Szereposztás
 Kovács LottiKovács Lotti
 Varga-Huszti MátéVarga-Huszti Máté
 Kovács MartinKovács Martin
 Kelecsényi AnnaKelecsényi Anna
 Pálóczi BencePálóczi Bence
 Szabó DorottyaSzabó Dorottya
 Dura VeronikaDura Veronika
 Támadi AnitaTámadi Anita
 D. Varga ÁdámD. Varga Ádám
 Drucker PéterDrucker Péter
 Kürtösi FerencKürtösi Ferenc
Kérem, látogasson vissza később!