Műsorok

2021. június 25.péntek Iván

A beszélő köntös

A beszélő köntös

Bolondok azok a városok, melyek arról panaszkodnak: „Sokat szenvedtünk; nálunk száz vagy kétszáz évig lakott a török.” Azok a helyek szenvedtek igazán, ahol se török nem lakott, se labanc, se kuruc, s a magok emberségéből éldegéltek, mint például Kecskemét, mert ahol a hadviselő felekből ott tartózkodék az egyik, ott csak egyik dominált, sarcolt, s a többiek oda se mertek szagolni, de ahol az egyik sem lakott, oda mind a három eljárt epret szedni.

Egy nap a budai pasának szottyant kedve egy kis élésre vagy pénzre: „Nosza fiam, Dervis bég, írj a kecskeméti bírónak!” S ment nyomban a levél, melynek ékes stílusából nem hiányzott a „Fejetekkel jádzotok”…

Kecskemét idén 650, Mikszáth Kálmán regénye pedig 129 éves. Városunk jubileumát Szente Vajk regényadaptációjával ünnepeljük, melynek feldolgozása új nézőpontba helyezi a 16. századi Kecskemétet. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását és úrrá lesz a káosz. A rendező - zeneszerző új stílust teremt regény-musicalével.

Szerző
Galambos AttilaGalambos Attila
Rendező
Szereposztás
Lestyák MihályOrth PéterOrth Péter
CinnaKovács GyopárKovács Gyopár
Lestyák MátyásDunai TamásDunai Tamás
 Szegvári JúliaSzegvári Júlia
 Támadi AnitaTámadi Anita
 Kovács MartinKovács Martin
 Fischer LilianFischer Lilian
 D. Varga ÁdámD. Varga Ádám
 Urbán RichárdUrbán Richárd
 Varga-Huszti MátéVarga-Huszti Máté
 Pálóczi BencePálóczi Bence
Munkatársak
Rákay TamásRákay Tamás (díszlet)
Túri LajosTúri Lajos (koreográfus)
Kérem, látogasson vissza később!