Műsorok

2021. április 19.hétfő Emma

A vitéz Csulánó

Misztikus indiai mese

A legenda szerint Nanda király Góvardahan hegyei közelében élt népével. 
A király egyetlen reménysége, Csulánó a fia, aki nem királyfihoz illően viselkedik, mert szemtelen, pimasz, engedetlen, s nem hallgat apja intő szavára.
A Maharadzsa fél Indra isten haragjától, aki „ura gondolatnak, szónak”, nehogy észrevegye égi birodalmából a királyfi rossz cselekedeteit, s ezért népét sújtsa haragjával. Csandiyat, a bölcs tanítót rendeli mellé, hogy oktassa, nevelje. Csulánó nem fogadja meg a tanácsokat, s tanítóját is csúnyán kicsúfolja. Egy veszekedés alkalmával elátkozza testvérét Jasodát, aki Szabugtagin az alvilág királyának rabságába kerül. Apja hatalmas haragra gerjed, és szigorú büntetést ró fiára. Addig nem térhet vissza a szülői házba, amíg ki nem szabadítja testvérét a fogságból. Ha nem teszi: - sújtson le rá a hatalmas Visnu haragja!
A megszeppent királyfi félve indul útnak, de a palota kapujában találkozik a szépséges Anuratival, - aki szerelmes a királyfiba -. A leány bíztatja, hogy induljon csak útnak, s Ő, mint „őrangyala” segít neki, és visszavezeti a helyes útra. Társat is talál neki, aki elkíséri a vándorlásra. Nem más az csak Gebere a király rozzant „táltos” lovacskája. Sok nehéz megpróbáltatás és kaland után
Csulánó vajon kiszabadítja-e Jasodát, s érett felnőttként haza térhetnek-e  apjukhoz, hogy végre szeretet és béke honolhasson a birodalomban?
                 

Szerző
Csemer GézaCsemer Géza (író)
Zeneszerző
Sebestyén GáborSebestyén Gábor (zene)
Szereposztás
Csulánó, a fiaEszes SzabolcsEszes Szabolcs
Jasoda, a nővéreGerencsér AlexandraGerencsér Alexandra
Csandiya, a bölcs tanítóBoronyák GergelyBoronyák Gergely
Anurati, szolgáló leányDézsi DarinkaDézsi Darinka
Gebere, a "táltos"Budai MártonBudai Márton
Karkotaka, a kígyókirály, Nanda MaharadzsaDorner GyulaDorner Gyula
Szávitrí, a leányaCseh AdriennCseh Adrienn
Szabugtagin, Góvardan királyaBoronyák GergelyBoronyák Gergely
Munkatársak
Kérem, látogasson vissza később!