Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Varázserdő meséi

Viri varázsoló Manó a természet és az erdők védelmezője, az erdei tisztáshoz érkezik, ahol körül néz, hogy minden rendben van-e a reá bízott erdőben? Különös egy erdő ez, amiben furcsa dolgok történhetnek mindenkivel, természetesen, ha egy kis varázslat is segít, - mint a legtöbb mesében.

A közelben egy takaros udvarházban lakik Kata, akit mindenki csak gőgösnek ismer, mert csak parancsolgat, és minden legényt kigúnyol, aki hozzá közeledik, csak a saját szépsége érdekli, s egyre a mesebeli királyfiról ábrándozik. 
A ház gazdasszonya Tűzrőlpattant Panna, akinek csak úgy ég a keze alatt a munka, de nincs párja, akivel legalább pörölhetne. Kérője ugyan akadna, Lusta Jóska személyében, aki favágó lenne, ha nem egész nap a hasát süttetné a tisztáson. Jóska szeretné meghódítani Pannát, így neki ajándékozza egyetlen vagyonát, amit Ő farigcsált egy fabábút, Jancsikát.
A Manó látva jó szándékát varázsolni kezd, és valóságos emberré változtatja a bábút. Ő lesz Szorgalmas János, aki találkozik Katával, és nyomban beleszeret a lány szépségébe.  Ám Kata csúnyán kigúnyolja Jánost, aki bánatában elbujdosik, hogy máshol próbáljon szerencsét.
A Manó nem tűri tovább a sok rosszalkodást, és elhatározza, hogy rendet tesz az erdejében.

Furfangos módon Jóskát munkára fogja, majd Katát is megleckézteti, aki belátja, hogy a világon nem a rang és a gazdagság a legfontosabb, hanem a szeretet. Jánost visszahúzza a szíve az erdőbe, és Kata most már boldogan megy feleségül hozzá. Ezek után kezdődhet egy varázslatos dáridó, ahol mindenki a maga párjával táncol a vidám lakodalomban!

Szerző
Szörévy GáborSzörévy Gábor (író)
Szereposztás
Viri varázsoló ManóFüzesi KláraFüzesi Klára
Gőgös KataDézsi DarinkaDézsi Darinka
Szorgalmas JánosEszes SzabolcsEszes Szabolcs
Tűzrőlpattant PannaKáli MariannKáli Mariann
Munkatársak
Dorner OttíliaDorner Ottília (népdalokat szerkesztette)
Kérem, látogasson vissza később!