Műsorok

2021. június 25.péntek Iván

Mennyei hang!

Mennyei hang!

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik – hangos sikerrel – lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztja el, a kijövő hanggal baj van:
se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarja népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit árad, hogy ellensúlyozza fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, 

a Ritz-Carlton báltermében tartotta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádta Jenkinst. Peter Quilter darabját sok nyelvre fordították le, húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. Nálunk, a Játékszínben, Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét. 
Az angol szerző, Quilter színpadi művei rendkívül népszerűek, szerte a világban több mint negyven városban, harminc nyelven játsszák darabjait. A Jenkins életéről írt vígjátékát a bemutató után méltatta a Daily Telegraph, a Daily Mail, a Sunday Times és a The Guardian is.

Szerző
Peter QuilterPeter Quilter
Rendező
Szereposztás
Florence Foster JenkinsBánsági IldikóBánsági Ildikó
Cosme McMoonSzemenyei JánosSzemenyei János
Mrs. Verrinder-GedgeBacsa IldikóBacsa Ildikó
Munkatársak
Galambos AttilaGalambos Attila (fordította)
Szakács IstvánSzakács István (korrepetitor)
Sziki ÁgnesSziki Ágnes (korrepetitor)
Dékány EndreDékány Endre (korrepetitor)
Vereckei RitaVereckei Rita (díszlet- és jelmeztervező)
Csontó AndrásCsontó András (videoanimáció)
Dobos ErikaDobos Erika (súgó)
Kérem, látogasson vissza később!