Műsorok

2021. június 25.péntek Iván

Woyzeck

A háborút és az őt körülvevő világot megemészteni nem képes kisember „papírhajó az óceán közepén” – a jelen előadás fő mottója, legalábbis ez. Sorsukra hagyatva, az eszét vesztő hős és az őt övező szűkszavú, lecsupaszított karakterek mind a békétlenséget övező örök szorongás, az ösztönök megborulásának és a szerelem elkorcsosulásának egészét adják ki. Mindazonáltal, a kiút és a megváltás folyamatosan karnyújtásnyira van a főhőstől, ám a tragikus kifejlet pont ebből a közelségből származik: Woyzekre, akár egy megrészegült cirkuszi artistára, egyre jobban hat a gravitáció, míg végül a zuhanás elkerülhetetlenné válik.

A fiatal alkotócsapat Büchner művén keresztül keresi a választ arra, hogy mai „plakátmagányunkban”, kitalált ideák között, képesek vagyunk-e újra felismerni és megélni érzelmeinket és emberségünket. Valamint nagy kérdés az is, vajon melyek azok az ideák, melyek természetünkből fakadóan követendők, és nem egy mesterséges társadalmi folyamat negatív produktumai.

„Vannak alkalmak, melyek, hogy úgy mondjam, túl jelentősek ahhoz, hogy kihasználják őket; akadnak dolgok, melyek semmi máson, egyedül magukon szenvednek hajótörést.” - Franz Kafka


Szerző
Georg BüchnerGeorg Büchner
Rendező
Zeneszerző
Mátyássy SzabolcsMátyássy Szabolcs (zene)
Szereposztás
EzreddobosFehér TiborFehér Tibor
TamburmajorBordás RolandBordás Roland
KarlBenedek DánielBenedek Dániel
Második K.Szép DománSzép Domán
JelmeztervezőVecsei Kinga RétaVecsei Kinga Réta
Munkatársak
Pater SparrowPater Sparrow (díszlettervező)
Kabai MártaKabai Márta (ügyelő)
Trimmel ÁkosTrimmel Ákos (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!