Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Pogánytánc

Pogánytánc

Michael Mundy kisfiúként egy Donegal megyei kis ír falu melletti tanyán él édesanyjával és a nagynénikkel. Ő, mint narrátor vezet minket időn és téren át a darabban. Egy befelé forduló, álmodozó gyermek, élénk képzeletvilággal. Aratás ideje van 1936 nyarán.  Az öt Mundy nővér hősiesen küzd a megélhetésért. Az életükben „jelenlévő” két férfi közül az egyik Jack bácsi, aki 25 évig élt Afrikában, és maláriásan és amnéziásan meghalni tért haza; a másik a nagyritkán felbukkanó apa, Gerry.  A középpontban egy rádió, amely olykor őrült pogány táncra készteti az öt nőt. Brian Friel egy családi drámán keresztül az emberi természetről fest sokszínű képet.

A pár éve, 2015-ben elhunyt ír drámaíró 1929-ben született Észak-Írországban. A felosztott Írország, a magány és a család művei legfőbb témája. A világhírt 1964-ben Philadelphia, Here I Come! című darabja hozza el számára. 1980-ban egy meghatározó kulturális és politikai vállalkozás, a Field Day Theatre Company társalapítója lesz. Egyik leghíresebb műve a Pogánytánc (Dancing at Lughnasa), amely 1990-ben íródott és számos elismerést kapott. Meryl Streep főszereplésével legendás film is készült belőle. Magyarországon korábban a Katona József Színház és a Szolnoki Szigligeti Színház vitte színre.

Bozsik Yvette koreográfus számára e mű megrendezése kihívás a naturalista és az absztrakt színház ütköztetésére, valamint a tánc hiányának, vágyának, a csendből való megzabolázhatatlan kitörésének megjelenítésére.

Szerző
Brian FrielBrian Friel
Zeneszerző
Philippe HeritierPhilippe Heritier (zeneszerző)
Szereposztás
 Hasznos DóraHasznos Dóra
 Krausz AlízKrausz Alíz
 Samantha KettleSamantha Kettle
 Gombai SzabolcsGombai Szabolcs
 Vislóczki SzabolcsVislóczki Szabolcs
Munkatársak
Pető JózsefPető József (fénytervező)
Gombai SzabolcsGombai Szabolcs (koreográfus asszisztens)
Lencsés IstvánLencsés István (ügyelő)
Trimmel ÁkosTrimmel Ákos (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!