Műsorok

2021. július 24.szombat Iván

Terror

Terror

Lars Koch, német vadászpilóta az Önök ítéletére vár!

A kérdés, hogy jól döntött-e azon a napon, amikor a kiadott parancs ellenére egy a terroristák által eltérített, teli utasszállító gépet néhány lövéssel a földre kényszerített, hogy egy még nagyobb katasztrófát elkerüljön. A 164 utast szállító gép ugyanis egyenesen a müncheni stadion felé tartott, ahol 70.000 ember várta a Németország-Anglia futballmérkőzést. Kochnak döntenie kellett. De milyen parancs alapján? Lelőheti-e az emberekkel teli gépet, hogy megmentsen 70.000 embert? Vagy kövesse feljebbvalója parancsát, és hagyja, hogy bekövetkezzen a katasztrófa?

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, arra a kérdésre keresi a választ, van-e vajon különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról egy nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Kedves Nézőink! Önök döntenek, Önök az esküdtek, akiknek a tárgyalás során hallottak alapján mérlegelniük kell, bűnös-e Lars Koch vagy sem.

Magyarországon a Jászai Mari Színház a második, mely bemutatja Ferdinand von Schirach darabját, csatlakozva ezzel ahhoz a 14 országban található 52 színházhoz, ahol a nézők már döntöttek Lars Koch bűnösségéről. (http://terror.theater)


Szerző
Ferdinand von SchirachFerdinand von Schirach
Rendező
Szereposztás
Bírósági elnökEgri MártaEgri Márta
Lars Koch, vádlottDévai BalázsDévai Balázs
Biegler, védőKardos RóbertKardos Róbert
Nelson, államügyésznőBakonyi CsillaBakonyi Csilla
Christian LauterbachKirály AttilaKirály Attila
Franziska MeiserDanis LídiaDanis Lídia
JegyzőkönyvvezetőTóth RitaTóth Rita
Munkatársak
Széplaky PetraSzéplaky Petra (súgó)
Kánai GergelyKánai Gergely (ügyelő)
Modla MariettaModla Marietta (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!