Műsorok

2021. április 14.szerda Tibor

Két úr szolgája

Két úr szolgája

 A „komédiát arra találták ki, hogy kijavítsa a hibákat, és nevetségessé tegye a rossz szokásokat" – írta Carlo Goldoni, a nagy velencei drámaíró, a XVIII. század derekán.
A jómódú Federigo Rasponi, akinek Pantalone a lánya, Clarice kezét ígérte, meghal párbajban egy Florindo nevű ifjú által. Clarice és szerelme, Silvio, azonnal eljegyzik egymást. Ám ekkor beállít Truffaldino, s bejelenti kint várakozó urát, Federigo Rasponit!
Ám a jelenlévő fogadós rögtön felismeri a magát Federigónak kiadó Beatricét, Federigo húgát, aki azért jött Velencébe, hogy a büntetés elől menekülő szerelmét, Florindót megkeresse. Közben Truffaldino egy másik úr szolgálatába is elszegődik, aki ugyanabban a fogadóban száll meg, s aki nem más, mint a fent említett Florindo, aki szerelméhez hasonlóan mit sem tud a pimasz szolga csínytevéseiről. Elkezdődik hát a félreértésektől, baklövésektől, felfordulástól hangos, fergeteges komédia.
„Nagy fába vágtam a fejszémet, el is csúsztam közben egyszer-egyszer, de remélem, hogy az uraságok mind megbocsátanak nekem, már csak azért is, mert olyan bolondos egy móka volt." – foglalja össze Truffaldino a végén.

Szerző
Carlo GoldoniCarlo Goldoni
Rendező
Szereposztás
Folrindo AretusiKáli GergelyKáli Gergely
SmeraldinaNagy AdriennNagy Adrienn
TruffaldinoRácz JánosRácz János
Pantalone szolgájaCsathó NorbertCsathó Norbert
PulcinellaSzeverényi BalázsSzeverényi Balázs
szállodai pincérPilisy AttilaPilisy Attila
Munkatársak
Magyarósi GizellaMagyarósi Gizella (fordította)
Horesnyi BalázsHoresnyi Balázs (díszlettervező)
Rátkai ErzsébetRátkai Erzsébet (jelmeztervező)
Méhes CsabaMéhes Csaba (mozgás)
Ludányi AndreaLudányi Andrea (ügyelő)
Pethő OrsolyaPethő Orsolya (súgó)
Lázár RitaLázár Rita (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!