Műsorok

2021. június 15.kedd Jolán, Vid

A Balkon

A Balkon

A Nagy Balkon egy bordélyház vagy - ahogy működtetője, Irma szereti nevezni - illúzióház. A kliensek hiteles díszletek, jelmezek, kellékek és statiszták között olyan szerepekbe képzelhetik magukat, ami a valóságban elérhetetlen számukra. Miközben Irma szobáiban szigorúan titkos szerepjáték-szertartások tanúi vagyunk, kint az utcán lázadás van, forradalom. De a hatalom szereplőinek jelképeit magukra öltő kliensek segítségével becsapják a lázadókat, és leverik a forradalmat.
Genet végig látszat és valóság billegtetésével játszik. Hogy nincs is talán valóság, csak különböző szerepeket játszunk, vagy különböző szerepekre vágyunk. Maszkokat hordunk, egyre többet, ahogy a szerepeink is sokasodnak. És közben hová lesz az élet? Mit nevezünk annak?
A balkonban színház és élet összeér. A színházcsinálók élete, hogy színházat csinálnak. Miért? Azért, hogy a színház eszközeivel elmondjanak valamit az életről, amit nem vagy másképp élnek, mint a nem színházcsinálók.
A Maladype egy lakás, szobák vannak benne, mint Irma elvarázsolt kastélyában. Erkély is van. De ez a lakás estéről estére színház lesz, vagy hivatásos és nem hivatásos szereplők beszélgetéseinek, találkozásainak helye. Színház és élet találkozási pontokat keres.


Szerző
Jean GenetJean Genet (írta)
Rendező
Szereposztás
Irma / ChantalTankó ErikaTankó Erika
A Hóhér / ArthurBödők ZsigmondBödők Zsigmond
A Rendőrfőnök / RogerBalázs ZoltánBalázs Zoltán
A KüldöttHuszárik KataHuszárik Kata
A PüspökFila BalázsFila Balázs
A TábornokPallag MártonPallag Márton
Munkatársak
Ungár JúliaUngár Júlia (dramaturg)
Balázs KatalinBalázs Katalin (produkciós vezető)
Kérem, látogasson vissza később!