Műsorok

2021. július 24.szombat Iván

Evita

Evita

A Szabad Tér Színház bemutatója a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésével

Az előző évad egyik legnagyobb sikerű szabadtéri bemutatója idén újra betölti nagyszabású zenéjével, elragadó látványvilágával és Evita történetének sodró lendületű előadásával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot.

Az Eva Perón legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musicalt Juronics Tamás rendezésében, és a tavaly már bizonyított, kiváló hazai sztárok közreműködésével láthatja a közönség: a címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza lép színpadra.

„Visszajövök és millióké leszek!” – mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége a halála előtt, aki a szegénységből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Rendkívüli, ugyanakkor ellentmondásos alakját a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével a színpadi mű alapján készült film tette világszerte ismertté és népszerűvé.

Nem csoda, hogy a musical 1980-as első magyarországi bemutatóját követően, amely a Margitszigeten volt, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is minden évtizedben színpadra állították. Örök értékeinek, az emberi sorsok megható ábrázolásának valamint nagyhatású zenéjének köszönhetően a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

A Szabad Tér Színház és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésében 2016 nyarán létrejött, elsöprő sikerű előadás ősztől a szegedi színház repertoárját gazdagította, és közkívánatra ezen a nyáron újra műsorra kerül a Margitszigeten.

Szereposztás
Eva PeronRadnay CsillaRadnay Csilla
Munkatársak
Fodor ViolaFodor Viola (díszlettervező)
Bianca Imelda JeremiasBianca Imelda Jeremias (jelmeztervező)
Stadler FerencStadler Ferenc (világítástervező)
Kovács KornéliaKovács Kornélia (karigazgató)
Molnár TündeMolnár Tünde (súgó)
Bacsa ErikaBacsa Erika (ügyelő)
Flórián GergelyFlórián Gergely (zenei asszisztens)
Kovács GáborKovács Gábor (zenei asszisztens)
Czár GergelyCzár Gergely (koreográfus asszisztens)
Czene ZoltánCzene Zoltán (rendezőasszisztens)
Koczka FerencKoczka Ferenc (vezényel)
Juronics TamásJuronics Tamás (rendező-koreográfus)
Szegedi Kortárs BalettSzegedi Kortárs Balett
Szegedi Szimfonikus ZenekarSzegedi Szimfonikus Zenekar
Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara,Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara,
Kérem, látogasson vissza később!