Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Így szerettek ők - irodalmi koncert-színház

Így szerettek ők - irodalmi koncert-színház

Augusztusban visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpad tavalyi legsikeresebb bemutatója, melyben kiváló színművészek és a Kaláka népszerű zenéi által elevenednek meg legnagyobb irodalmi alakjaink és szerelmeik.

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei negyven magyar író, illetve művész híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteit dolgozza fel. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok – levelek, naplórészletek, fényképek – segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz.

Az e kötetekből készült, félig szcenírozott előadás Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel kerül ismét a hangulatos budai színpadra. A zenés irodalmi időutazás során, amelynek házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián, olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát.

A Szabad Tér Színház produkciója.

Szerző
Nyáry KrisztiánNyáry Krisztián
Rendező
Munkatársak
Kaláka EgyüttesKaláka Együttes
Becze GáborBecze Gábor (zenész)
Gryllus DánielGryllus Dániel (zenész)
Gryllus VilmosGryllus Vilmos (zenész)
Radványi BalázsRadványi Balázs (zenész)
Szolga IstvánSzolga István (díszlettervező)
Hoffmann TamásHoffmann Tamás (vetítés)
Hevesi JuditHevesi Judit (dramaturg)
Tóth-Gábor AnnaTóth-Gábor Anna (asszisztens)
Vermes LauraVermes Laura (produkciós munkatárs)
Kérem, látogasson vissza később!