Műsorok

2021. május 19.szerda Ivó, Milán

Bányavirág

Bányavirág

Székely Csaba 2009-ben vált egy csapásra népszerűvé, amikor Do You Like Banana, Comrades? (Szeretik a banánt, elvtársak?) című rádiójátékával elnyerte a BBC Radio drámapályázatát. Az elismerést aztán további hazai és nemzetözi sikerek követték: a Bányavidék-trilógia 2011-es debütjét követően az egyes részek valósággal meghódították Európa színpadait.
A trilógia első része, a Bányavirág egy műhelygyakorlaton született meg, középpontjában pedig egy erdélyi kis falu szürke, rideg valósága áll. A darab páratlan humorral és iróniával beszél egy egy hanyatló, fejlődésében részben önhibáján kívül megrekedt társadalomról, amely képtelen szembenézni a mindennapos idegenségérzettel, s helyette a boldogság látszatát tartja fönn: miközben a faluba érkező televíziós stáb az öngyilkosságok riasztóan növekvő számáról kérdezi a lakosokat, ők büszkén nyilatkozzák, hogy ők minden körülmény között felelősen őrzik a hagyományokat.
A falu tragikomikus valóságában egyedül a vigyorgó Illés látja tisztán a helyzetet, őt azonban sem a falu kinézett doktora, sem a meggyötört szomszéd és annak csinos féltestvére, sem pedig saját felesége nem veszik komolyan.
A nagyváradi előadás egy dinamikus, fiatal társulat társulat szemszögéből kísérli meg bemutatni Székely Csaba peremvidékét, életre keltve egy olyan szereplőt is, amelyre a szerző a szövegben csupán utalást tesz.

Szerző
Rendező
Hunyadi IstvánHunyadi István
Szereposztás
IvánCsatlós LórántCsatlós Lóránt
MihálySzabó EdSzabó Ed
MihálySzabó EduárdSzabó Eduárd
IlonkaPitz MelindaPitz Melinda
IrmaAbabi CsillaAbabi Csilla
Sánta FeriKocsis GyulaKocsis Gyula
Munkatársak
Czvikker KatalinCzvikker Katalin (dramaturg)
Szőke Dalma ZsuzsannaSzőke Dalma Zsuzsanna (díszlettervező)
Cristina BreteanuCristina Breteanu (jelmeztervező)
Kérem, látogasson vissza később!