Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Musical Neked! Békéscsaba, a musical

Musical Neked! Békéscsaba, a musical

A Balla Eszter, Szinetár Dóra, Feke Pál, Nagy Sándor, Simon Kornél és Szerednyey Béla alkotta csapat Szente Vajk rendező vezetésével és Erős Csaba zenei közreműködésével egyedülálló zenés műfajt teremt.


2016 júliusában a Magyar Teátrumi Társaság tusványosi színházi sátrában mutatkozott be a különleges zenés produkció, a MusicalNeked. Az előadás ott Tusnád, a musical címet viselte.


A produkció a jól ismert színpadi improvizációs formát zenés változatban állítja színpadra. A produkciót ott és akkor négy színész – Balla Eszter, Nagy Sándor, Feke Pál, Simon Kornél - , egy zenész – Erős Csaba - és egy rendező – Szente Vajk - hozta létre. Azóta Szinetár Dóra és Szerednyey Béla is csatlakozott a MusicalNeked csapatához. 


Az erdélyi bemutató bebizonyította, hogy ezt a színpadi műfajt érdemes fejleszteni, az előadásokat folytatni és eljuttatni minél több helyre.


Improvizáció és musical? Musical és improvizáció? Improvizáció, a musical… Improvizációs musical… Ismételgethetjük, de ez úgy jó, ahogy van. Az improvizáció és a musical olyan színes egyveleget képes alkotni, mely új színt hoz a hazai színházi palettára. Egy briliáns rendező, hat fantasztikus színész és egy zongorista. Ennyi kellett ahhoz, hogy Magyarország első improvizációs musical társulata létrejöjjön. 


A MusicalNeked produkció szerethetőségének alappillére, hogy - miközben zenélnek, énekelnek és rögtönöznek -, előadásukba beleszövik az adott helyszín, esemény történetét, jelenét, múltját, érdekességeit. Még az megesik, hogy a közönséget is bevonják a műsorba.


Az erdélyi bemutatkozás után nem kellett sokat várni első magyarországi bemutatóra sem, melynek helyszíne Békéscsaba.


A MusicalNeked első anyaországi előadásával bemutatja a Békéscsaba, a musical című produkciót. 2016. december 20-án a MusicalNeked formáció, ezúttal Balla Eszter, Szinetár Dóra, Nagy Sándor és Simon Kornél, Békéscsabára érkezik és Szente Vajk helyben rögtönzött rendezésében a Csabagyöngye Kulturális Központban bemutatja a legnagyobb musical slágerekkel színesített improvizációs fergeteget, melynek alapját Békéscsaba városa és annak történetei, hagyományai adják. A produkcióban zongorán közreműködik Erős Csaba.


Kérem, látogasson vissza később!