Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Black Comedy

Black Comedy

Egy ifjonti, jókedvű ötletből született a komédia. Ha a darabban sötét van, a színpadon akkor van világos, és fordítva. Amikor a cselekmény elindul, nem látunk semmit.

A világhírű angol drámaírót, Sir Peter Shaffert itthon az Equus és az Amadeus alkotójaként ismerjük. A nagyreményű ifjú még nem volt 30 éves, amikor1965-ben kihúzta írógépéből a Black Comedy utolsó oldalát.

Egy ifjonti, jókedvű ötletből született a komédia. Ha a darabban sötét van, a színpadon akkor van világos, és fordítva. Amikor a cselekmény elindul, nem látunk semmit. Csak hangokat hallunk, egy nőét és egy férfiét. Brindsley, a pályakezdő, modern szobrászművész és menyasszonya, Carol éppen rendezgetik a lakást, mert fontos vendégeket várnak: Carol édesapját és egy gazdag műgyűjtőt. Előbbitől atyai áldást remélnek, utóbbitól szoborvásárlást. Fel kell dobni a szegényes miliőt, ezért a szomszédból lopnak át titokban divatos bútorokat, a tulajdonos tudta nélkül. A vendégek helyett azonban totális áramszünet köszönt be. Vagyis világos lesz. Látjuk, amit a szereplők szerepük szerint nem: a sötét szobában játszódó eseményeket.

Ahol Brindsley nem csak a menyasszonyát ölelgeti, hanem a váratlanul betoppanó korábbi szerelmét is, ahol a házban lakó vénkisasszony leissza magát, az ezredes apósjelölt a sötétség leple alatt vidáman piszkálja az orrát, és ahová a bútorait mániákusan féltő, hiperérzékeny szomszéd, valamint a milliomosnak hitt villanyszerelő is befut, nem beszélve magáról a várva várt műgyűjtőről.

Ahogy újabb és újabb szereplők kapcsolódnak be a kaotikus őrületbe, sűrűsödnek a komikus helyzetek, pláne, amikor Brindsley és Carol megpróbálják észrevétlenül visszacsempészni a szomszédba a „kölcsönvett" bútorokat...

Szerző
Peter ShafferPeter Shaffer
Rendező
Szereposztás
Brindsley MillerNagy AndrásNagy András
Carol MelkettBabócsai RékaBabócsai Réka
Melkett ezredesVókó JánosVókó János
Miss FurnivalSaárossy KingaSaárossy Kinga
Harold GorringeTóth LeventeTóth Levente
SchuppanzighBaranyi PéterBaranyi Péter
Georg BambergerSata ÁrpádSata Árpád
Munkatársak
Baráthy GyörgyBaráthy György (fordította)
Horesnyi BalázsHoresnyi Balázs (díszlettervező)
Szecskó AndreaSzecskó Andrea (súgó)
Ludányi AndreaLudányi Andrea (ügyelő)
Blaskó ZsófiaBlaskó Zsófia (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!