Műsorok

2021. június 25.péntek Iván

A két Korea újraegyesítése

A két Korea újraegyesítése

A Két Korea újraegyesítése nem a politikáról szól. Nem Koreáról és nem is Magyarországról. Mindenhol és mindenkire érvényes, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat, egy francia újság "az emberi kapcsolatok fanyar kaleidoszkópjának" nevezte. "A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek az ironikus-humoros történet-töredékek leginkább olyanok, mint az egy témára írt novellák" – írja a darabról a szerző.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató. Csak saját darabjait rendezi, munkamódszere alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. Negyvenedik születésnapján különös akcióba kezdett: megígérte társulata színészeinek, hogy negyven éven át minden évben új darabot ír nekik, amelyet aztán közösen színpadra állítanak. A kísérlet 2004 óta tart.

Pommerat és a társulat Peter Brook színházában, a Théatre des Bouffes du Nord-ban, illetve a párizsi Odéonban és a brüsszeli Nemzeti Színházban is dolgozott, dolgozik. A két Korea újraegyesítését az Odéonban mutatták be, 2013-ban.

Rendező
Szereposztás
 Sáry LászlóSáry László
Munkatársak
Timkovics DorottyaTimkovics Dorottya (fordította)
Füzér AnniFüzér Anni (jelmez)
Bodor JohannaBodor Johanna (a táncot betanította)
Török TamaraTörök Tamara (dramaturg)
Gerlóczi JuditGerlóczi Judit (asszisztens)
Budavári RékaBudavári Réka (asszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!