Műsorok

2021. július 24.szombat Iván

A VoltEmber

A VoltEmber

A délvidéki Balázs Attila József Attila díjas író szellemi párbajba rejtett dokumentum krimijének ősbemutatójával Nikola Tesla munkásságát ünnepeljük.
A színdarab a szórakoztatás evidens célján túl a mű olyan kultúrtörténeti, filozófiai, vallási, nem utolsósorban fizikai, természettudományi kérdéseket igyekszik érdekfeszítő módon felvetni, amelyek joggal számíthatnak a kedves néző szíves figyelmére. Ilyen alapvetően – a fausti motívum homlokterében – a Föld keletkezése a Mindenható munkálkodásától a hawkingi Nagy Bumm elméletéig. Hovatovább a hajlékony, itt-ott előrefutó, vagy éppen elmaradó, az események mögött poroszkáló idő problematikája. 
Az időé, amely Nikola Tesla szerint kissé furcsán viselkedik: hol kinyúlik, hol gomolyogva mintegy disznófarok-ábrába rendeződik. A végtelen fausti (ördögi és isteni) történet Nikola Tesla révén a teleportáció fogalma köré rendeződve szűkül le. Ezen a ponton lép be a történetbe a krimi, anélkül hogy meghatározó mód ráerőltetné a drámára saját műfaji jegyeit.

Rendező
Szereposztás
Riporternő, Crescencia nővérSzűcs KrisztinaSzűcs Krisztina
Dr. Johann FaustSzűcs LászlóSzűcs László
Dr. Johann FaustTóth LoonTóth Loon
Dr. Hatvani IstvánMáté P. GáborMáté P. Gábor
Nikola TeslaSzeles JózsefSzeles József
Munkatársak
Orosz CsengeOrosz Csenge (egyetemi hallgató)
Dezső AntalDezső Antal (szaxofon)
Kovács BenedekKovács Benedek (gitár)
Waszlavik "Gazember" LászlóWaszlavik "Gazember" László (tangóharmónika)
Szabó EnikőSzabó Enikő (ének)
Buda TamásBuda Tamás (videó effektek)
Kérem, látogasson vissza később!