Műsorok

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Lili bárónő

Lili bárónő

Mit is jelent a szó: operett? Eredetileg kis opera, "OPERÁCSKA", melyben zenés és prózai részek váltakoznak, nagyszerű muzsikával fűszerezve. Az operett a vidámság és a csúfondáros jókedv jegyében született, kigúnyolva az operák merev pompáját, igazi szórakozást nyújtva a közönségnek.

Miért szeretünk még operettet nézni? Mert minden lehetséges benne, ugyanúgy, mint a mesékben. Együtt lélegezve a szereplőkkel, lehetünk hercegek, grófok, bárók. Ha szegények vagyunk meggazdagodhatunk, álruhát ölthetünk, szerepek mögé bújva minden kívánságunkat valóra válthatjuk. Természetesen a szerelem is főszereplő minden operettben, és egy kis konfliktus árán ugyan, de végül minden tisztázódik benne, mindenki megtalálja a párját, a szerelmesek egymáséi lesznek ... és "boldogan élnek, amíg meg nem halnak", pontosan úgy mint a mesékben.

Mindezek az elemek megtalálhatók a Martos Ferenc által írt Lili bárónőben is, remek muzsikával, szórakoztató karakterekkel, melyeket mai világunkban is ismerhetünk, nagyszerű játéklehetőséget nyújtva a színészeknek. Remélem, a közönség is élvezni fogja ezt a jókedvű játékot, legalább annyira, mint a létrehozói.

Egerben mindig is nagy hagyománya volt ennek a műfajnak. Kiváló képviselői, mint Olgyai Magda, Bókai Mária magas színvonalú előadásokhoz szoktatták az egri közönséget.

Mi is folytatni szeretnénk ezt a nagyszerű hagyományt, mert ellentétben a közhiedelemmel, operettet jól játszani bizony nagyon nehéz. De a siker mindig feledteti az előadás létrejöttéig megtett út nehézségeit.

 

Szerző
Martos FerencMartos Ferenc
Huszka JenőHuszka Jenő
Rendező
Szereposztás
Báró MalomszeghyRácz JánosRácz János
Báró MalomszeghyBalogh AndrásBalogh András
Lili, a lányaNagy SzilviaNagy Szilvia
Lili, a lányaFüredi NikolettFüredi Nikolett
Gróf Illésházy Czobor LászlóTörök TamásTörök Tamás
Gróf Illésházy Czobor LászlóNagy LórántNagy Lóránt
Sasváry Clarisse, színésznőNagy BarbaraNagy Barbara
Remeteházi Galambos PéterRadvánszki SzabolcsRadvánszki Szabolcs
Gróf Illésházy AgáthaDimanopulu AfroditéDimanopulu Afrodité
Gróf Illésházy ChristinaDér GabiDér Gabi
Józsi, komornyikLisztóczki PéterLisztóczki Péter
Anna, szobalánySata-Bánfi ÁgotaSata-Bánfi Ágota
Kondor, uzsorásFehér IstvánFehér István
Virágárus LányIvády ErikaIvády Erika
Munkatársak
Marík ErzsébetMarík Erzsébet (korrepetitor)
Tóth-Pethő OrsolyaTóth-Pethő Orsolya (súgó)
Ludányi AndreaLudányi Andrea (ügyelő)
Kérem, látogasson vissza később!