Műsorok

2021. május 9.vasárnap Gergely

Bartók

Bartók

A különleges alkalom, mely lehetővé teszi, hogy egy alkotói stáb fogja össze a két egyfelvonásos színrevitelét, különleges lehetőséget kínál a két mű egymás mellé állításán túl, összefüggő gondolatiságuk kibontására.

Mindkét mű, a nő és férfi párkapcsolatának titkokkal teli, örök küzdelmét mutatja fel, kutatva általuk emberi létünk alapigazságait. A szerző a lélek útjait járva, ezer szállal kötődik korának hétköznapjaihoz. A 20. század forrongó társadalmi változásai, a lélek mélyéből kiszabaduló sötét erők, életek százait, millióit veszélyeztető vad tombolása nem elválasztható a művek alapgondolatától.

Bartók életigenlő igazságát a lélek megtisztulásába és felemelkedésébe vetett bizalmát épp ezen körülmények ellenében kívánja felmutatni.

A mai 21. századi színpadra állítóknak sem lehet más a célja, az alkotói szándékhoz hűnek maradva, a körülöttünk kavargó kaotikus erők ellenében, egy nő és egy férfi egymáshoz vezető útján keresztül felmutatni két lélek egymásba kapaszkodó szeretetének az egész világot megtisztítani képes eszményét.


Kérem, látogasson vissza később!