Műsorok

2021. június 19.szombat Gyárfás

Zoltán újratemetve

Zoltán újratemetve

Romeo és Júlia a vasfüggöny két oldalán: egy beteljesületlen, tragikus szerelem groteszk története két felvonásban a Szovjetunió nyugati határán a II. világháború végén és a birodalom fennállásának utolsó nagy telén; majd felbomlása után, midőn Kelet vasfüggönyéből Nyugat aranyfüggönye lesz.

A Szovjetunió nyugati vasfüggönyének tövében járunk: a szovjet – csehszlovák, majd ugyanitt, de már ukrán–szlovák határon, a világhírre jutott kettézárt falu színpadi országhatárán. Szereplői: a rokonság az ikerfaluból, a távol-északi fölszabadult fogolytáborból és Amerikából, valamint szovjet határőrök és hivatalosságok...

Az elhunyt szovjet állampolgárságú magyart, Zoltán Zoltánovics Zoltán kiváló borjúgondozót végakaratának megfelelően családja a határ túloldalán, Csehszlovákiában lévő temetőben, néhai menyasszonya, Kapusi Júlia mellé szeretné eltemetni, aki abba pusztult bele, hogy vőlegényét a gulágra vitték. A temetési menet számára nem nyílik meg sem a vasfüggöny, sem a hivatalos határátkelő. A halottat a határvédelmi szervek letartóztatják (!), s a helyőrség udvarán temetik el. A rendszerváltáskor innen hantolja ki a család, hogy menyasszonya mellett újratemesse, ami ezúttal sem sikerül… Hogy hogyan nem és miért nem, azt mutatja meg a fekete humorban bővelkedő, az elmulasztott lehetőségekre is rámutató groteszk játék.

Szerző
Zelei MiklósZelei Miklós (író)
Rendező
Szereposztás
Gyimocska szovjet közhatárőrMelnyicsuk OlegMelnyicsuk Oleg
Zoltán ZoltánRácz JózsefRácz József
Pártszekretár JancsiSzabó ImreSzabó Imre
Pártszekretár JancsinéBéres IldikóBéres Ildikó
Dr. Zoltan idegsebészKacsur AndrásKacsur András
Izumrud Abdullovics SzultannuradovIvaskovics ViktorIvaskovics Viktor
Ligyinant GlubinkoSőtér IstvánSőtér István
Tejbusz Irina SzergejevnaOrosz MelindaOrosz Melinda
Bözse néne kolhozistaKacsur AndreaKacsur Andrea
Jenci bácsiVarga JózsefVarga József
Pásztor Elemér helyi római katolikus papTóth LászlóTóth László
John ZoltánFerenci AttilaFerenci Attila
ÚjságíróOrosz IbolyaOrosz Ibolya
Munkatársak
Olekszandr BilozubOlekszandr Bilozub (díszlet- és jelmeztervező)
Kérem, látogasson vissza később!