• Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása- A feleségem története

    Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása- A feleségem története

    Befejeződött az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története 57 napos forgatása. Április 8-án Hamburgban kezdődött a munka, ahol 11 napot forgatott a stáb. Nyáron Budapesten és a Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában rögzítettek jeleneteket 37 napon át, ősszel pedig 9 napig Máltán dolgozott a stáb. A film férfi főszereplője Gijs Naber holland színész, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux francia színésznő. A több hónapos utómunka első fázisaként megkezdődött a film vágása. A féltékenység természetrajzát ábrázoló romantikus film gyártását a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta. Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia koprodukcióban, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média támogatásával készülő alkotás a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.
  • "30 éve szabadon" - konferencia a Váci Dunakanyar Színházban

    A rendszerváltás hatásai a kulturális és színházi életre a Visegrádi Csoport országaiban A Váci Dunakanyar Színház 2019. november 8-án a rendszerváltás eseményeit feldolgozó konferenciát szervez a Visegrádi Négyek országainak részvételével, „30 éve szabadon…” - a rendszerváltás hatásai a kulturális, a színházi életre a Visegrádi Csoport országaiban címmel. Miként formálták az egyes nemzetek művészetét a külső hatások, milyen befolyással volt a rendszerváltás a színházi- és kulturális életre?
  • Társas-játékok hete novemberben, V. OPEN Fesztivál, MU Színház

    Társas-játékok hete novemberben, V. OPEN Fesztivál, MU Színház

    Ötödik alkalommal rendezi meg a MU Színház az OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivált november 11-16. között. A hat napig tartó programsorozaton most nem előadásokon, hanem közösségi alkotásokon, társas-játékokon vehetnek részt a látogatók.
    Mire számíthatnak többek között az érdeklődők? Drag King workshop azoknak a nőknek, akik szívesen kipróbálnák, hogy milyen lehet férfivá változni. Demokratikus játszótér azoknak, akik egy jövőbeni fiktív világba csöppenve közösen eldöntenék, hogy mi legyen az országuk sorsa, ha csak rajtuk áll. Csináld magad társasjáték workshop, ahol a pálya nem más, mint a színház teljes területe és még azon is túl. 
  • Mi történt Vegasban hazai ősbemutató a CENTRÁL SZÍNHÁZBAN

    Mi történt Vegasban hazai ősbemutató a CENTRÁL SZÍNHÁZBAN

    November 8-án tartják a Mi történt Vegasban című előadás hazai ősbemutatóját a budapesti Centrál Színházban. A Broadwayn kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, nagy sikerrel bemutatott darabban egy híres író, egy éles eszű pályakezdő újságíró és egy nehéz döntési helyzetbe kerülő főszerkesztőnő izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapását követhetjük végig egy Las Vegas-i éjszakán néhány órával a leadás előtt. Mi a megoldás, mikor a publikálás előtt egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak? Hol a határ a tévedés, a hazugság és a vélemény között? A média által manipulált, fake news-zal terhelt korunkban sajnos különösen aktuálisak ezek a kérdések. A fontos kérdéseket feszegető, mégis szórakoztató előadást Ujj Mészáros Károly rendezi Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal a főszerepben. 
  • Felvidéki nap a Hagyományok Házában

    Felvidéki nap a Hagyományok Házában

    A Hagyományok Háza október 26-án, szombaton rendezi felvidéki napját, ahol a térség hagyományait, gasztronómiáját, zenéit, táncait mutatják be az érdeklődőknek. 
  • Serbán Attila karácsonyi koncertje

    Serbán Attila karácsonyi koncertje

    Serbán Attila a magyar zenés színház egyik meghatározó előadóművésze. A Madách Színház oszlopos tagja, a Budapesti Operettszínház vendégművésze. Számos sikerdarab, címszerep köthető a nevéhez. Többek között a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefe, a Jézus Krisztus Szupersztár Júdása, az Ének az esőben Cosmo Brownja, vagy a nemrég bemutatott Rocksuli Dewey Finnje.
  • Önálló társulat, világ körüli turné – a Váci Dunakanyar Színház szárnyal

    Önálló társulat, világ körüli turné – a Váci Dunakanyar Színház szárnyal

    17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul. A Váci Dunakanyar Színház sikersztorija azonban itt még nem ér véget, hiszen a színházban tartott sajtóeseményen az is kiderült, hogy a következő évadban önálló társulattal is gazdagodik az intézmény. 
  • Az idei Halmos Béla-vándordíjas prímás ad koncertet a Hagyományok Házában

    Az idei Halmos Béla-vándordíjas prímás ad koncertet a Hagyományok Házában

    2019-ben Csonka Ferenc, vajdasági prímás nyerte a Halmos Béla-vándordíjat, így egy éven keresztül használhatja a Márkus Barbarossa János által, Halmos Bélának készített mesterhegedűt. A díjat a Zeneakadémián adták át májusban a Táncház napja alkalmából. A vándorhegedű és az elismeréssel járó pénzjutalom mellett a Hagyományok Háza fellépési lehetőséget is biztosít az új díjazottnak, október 27-én Csonka Ferenc prímás valamit zenésztársai és tanítványai adnak koncertet a Hagyományok Házában.  
  • Révületes táncelőadás születik: Atelier 21220 - MU Színház: Rave

    Révületes táncelőadás születik: Atelier 21220 - MU Színház: Rave

    Október 18-19-én különleges színpadi rituálénak lehetnek részesei mindazok, akik megnézik az Atelier 21220- MU Színház: Rave című táncelőadásának bemutatóját. Cserepes Gyula, a hazai kortárstánc élet egyik feltörekvő, fiatal alkotója, 8 külföldön töltött év után, hazaköltözésekor a Lábán Rudolf-díjra jelölt Selfy című szólójával robbant be a  köztudatba. Nevét és az általa alapított Atelier 21220-at azóta egyre többen ismerik és elismerik, úgy nálunk, mint a nemzetközi színtéren. Előadásának megvalósításában első alkalommal vesz részt kizárólag alkotóként, melynek színpadra viteléhez három fiatal tehetséges táncost kért fel. Busa Balázs, Kelemen Patrik és Takács László neve a kortárstánc kedvelői körében nem cseng ismeretlenül.
  • Ingyenes programokkal vár a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál

    Ingyenes programokkal vár a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál

    Exkluzív irodalmi történetek, meseelőadások, táncoló verslábak, versszínházi előadások, mozgásszínházi produkció, versmondás, koncert és vetítés várja a közönséget október 16. és október 20. között Vácon. A rendkívül sokszínű programsorozatnak a Váci Dunakanyar Színház, illetve a Rubra Art Lounge ad otthont.
  • 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál Fesztiválindító Sajtótájékoztató

    19. Kaleidoszkóp VersFesztivál Fesztiválindító Sajtótájékoztató

    Szeretettel várják a sajtó képviselőit az október 16-án szerdán 18 órakor kezdődő 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál Fesztiválindító Sajtótájékoztatójára. 
  • FARKAS VS PIROSKA a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán

    FARKAS VS PIROSKA a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán

    Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek. 
  • Madách MOST - Itt a 2. szín a Tragédiából

    Madách MOST - Itt a 2. szín a Tragédiából

    Megjelent a Színházak Éjszakája Madách MOST-projektjének újabb videója, amelyben a Tragédia 2. színét olvassák fel színészek, többek közt Csuja Imre, Dolhai Attila, Polyák Lilla, Tasnádi Bence és László Zsolt.  
  • Újra színpadon az Elfújta a szél

    Újra színpadon az Elfújta a szél

    Margaret Mitchell világhírű története regényként születetett meg, filmként virágzott és zenés darabként kelt ismét életre. Gerard Presgurvic francia zeneszerző ugyanis évtizedekkel a regény és a film után gondolt egy merészet és megzenésítette az elmúlt évszázad egyik leghíresebb történetét. A regény alapján 1939-ben Victor Fleming rendezésében nagysikerű film is készült, amely 10 Oscar-díjat kapott.
  • Fesztivállal ünnepel a 70 éves Bábszínház

    Fesztivállal ünnepel a 70 éves Bábszínház

    Konferenciasorozat, bábkiállítás, drámapályázat, új premier, közönségtalálkozók, hazai és nemzetközi produkciók sora: tíznapos fesztivállal ünnepli a Budapest Bábszínház fennállásának 70. évfordulóját október 8. és 17. között. A X. BÁBU Fesztiválra a kortárs bábművészet kiemelkedő hazai és külföldi alkotói kaptak meghívást.
  • Életre kelt látomás – A funtineli boszorkány

    Életre kelt látomás – A funtineli boszorkány

    Wass Albert legnépszerűbb regénye A funtineli boszorkány. A háromkötetes regényből színpadi előadást létrehozni meglehetősen nehéz, ám annál szebb feladat. Az Újszínházban évek óta töretlen népszerűséggel megy a darab, melyet Kerényi Imre rendezett. 
  • Több száz magyar színész mondja el az Ember tragédiáját

    Több száz magyar színész mondja el az Ember tragédiáját

    A Színházak Éjszakája kezdeményezésére Madách Imre művét, Az ember tragédiáját mondják el okostelefonjukra rögzített, majd összevágott felvételen magyar színészek. Az első szín már készen van, ebben többek között Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula, Csomós Mari, Földes László HOBO, Mácsai Pál, Schell Judit, Döbrösi Laura, Gálvölgyi János és Szabó Győző is látható, de számos gyerekszínész is vállalta a pársoros részletek felmondását. 
  • Nemzeti minősítést kap a kecskeméti Színház

    Nemzeti minősítést kap a kecskeméti Színház

    Nemzeti minősítést kap a kecskeméti Katona József Színház 2020. január 1-jétől. A címet szombaton adta át sajtótájékoztató keretében prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét város polgármester asszonyának és Cseke Péter igazgató úrnak.