Színházak

2021. április 18.vasárnap Andrea, Ilma

Vertigo Szlovák Színház

Telefon
Cím
1114 Bp. Fadrusz 11/A
Igazgató

Néhány lelkes ember… a magyarországi szlovák színházi hagyományok újraélesztése…. új kihívások… kulturális misszió betöltése… a szlovák nyelv iránti érdeklődés erősítése…. valamint egy nemes küldetés ötlete…. Ez csak egy pár azokból a jelszavakból, melyek 1997-ben a Vertigo Szlovák Színjátszó Csoport létrejöttekor felmerültek. A csoportból „színház” lett, de az elhatározások, az elképzelések, a vágyak, a célok ugyanazok maradtak.

Az Országos Szlovák Önkormányzat Vertigo Szlovák Színháza 2008. január óta plusz feladatokat vállalt: rendeltetése ezentúl nemcsak az előadások létrehozása és utaztatása, hanem olyan szakmai területek felkarolása, rendezvények szervezése, melyek az egyetemes szlovák színjátszással, a gyermekszínjátszással, a drámapedagógiával függnek össze. Ilyenek a gyermek színjátszó táborok, színjátszó szemlék, drámapedagógiai továbbképzések, gyerekelőadások tájolása, színjátszó találkozók és filmes rendezvények.

Egy mai nemzetiségi színház – konkrétabban, a mai szlovák nemzetiségi színház - a szó szoros értelemében nem hagyományőrző és nem is biztos, hogy hagyományteremtő. Viszont mindenképpen követi és tiszteli a hagyományokat. Küldetése és jelentősége olyan,, amelyet nem szabad lebecsülni.

 

Kérem, látogasson vissza később!
TÁRSKERESŐ
Zsírszegény élet
Kérem, látogasson vissza később!