Színházak

2021. július 27.kedd Iván

Esztergomi Várszínház

Esztergomi Várszínház
Telefon
Cím
2500 Esztergom, Szent István tér 1.
Igazgató
Művészeti vezető
Az Esztergomi Várszínház 1990 óta működik rendszeresen, folyamatosan, megszakítás nélkül; évadja júniustól augusztus végéig tart, nagy részben hétvégi előadásokkal. A műsorterv összeállításakor tudatosan törekedtünk az új színházi értékek létrehozása mellett, a színházi műfajok mindegyikéből színre vinni néhány jeles produkciót.
Színházépítő, kultúrateremtő törekvéseink lényeges motivációja, hogy évről évre rendszeresen fellépési lehetőséget biztosítsunk a határon túli színházak művészeinek, megismertetve a hazai és külföldi közönséggel ezeket a színházakat, hírt adva létezésükről, láttatni művészi törekvéseiket, eredményeiket. Az Esztergomi Várszínház több mint két évtizede vallja: a határokon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítik és megteremtik a szellemi és kulturális értelemben is egységes Magyar Nemzet kialakulásának feltételeit.
E területen a színházi világban elsőként biztosítottunk és biztosítunk a jövőben is bemutatkozási lehetőséget egy – egy határon túli színház számára.
 
Történelmi dráma, abszurdjáték, vígjáték, musical, opera és idegen nyelvű előadások várják évről-évre minden nyáron Esztergom közönségét, a városba látogató hazai és külföldi turistákat.
A legszebb szó - Túri Lajos Péter koreográfus táncestje
A négyszögletű kerek erdő
A pofon egyszerű avagy egy szerencsés néző viszontagságai
A próféta magányossága
Az égig érő fa
Az üvegcipő
Boldogság ....
Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól
Fénylő költészet - Arany János-est
HIBRID HARMÓNIÁK a Fugato Orchestrával
Karnyóné, avagy a két szeleburdiak
Kelj fel, és járj
KLASSZ a pARTon
Lola Blau
Máté Péter-est
Monarchia
Psyché
Advent a Hargitán
Helyszín:Esztergomi Várszínház