Színházak

2021. május 18.kedd Erik, Alexandra

Esztergomi Várszínház

Esztergomi Várszínház
Telefon
Cím
2500 Esztergom, Szent István tér 1.
Igazgató
Művészeti vezető
Az Esztergomi Várszínház 1990 óta működik rendszeresen, folyamatosan, megszakítás nélkül; évadja júniustól augusztus végéig tart, nagy részben hétvégi előadásokkal. A műsorterv összeállításakor tudatosan törekedtünk az új színházi értékek létrehozása mellett, a színházi műfajok mindegyikéből színre vinni néhány jeles produkciót.
Színházépítő, kultúrateremtő törekvéseink lényeges motivációja, hogy évről évre rendszeresen fellépési lehetőséget biztosítsunk a határon túli színházak művészeinek, megismertetve a hazai és külföldi közönséggel ezeket a színházakat, hírt adva létezésükről, láttatni művészi törekvéseiket, eredményeiket. Az Esztergomi Várszínház több mint két évtizede vallja: a határokon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítik és megteremtik a szellemi és kulturális értelemben is egységes Magyar Nemzet kialakulásának feltételeit.
E területen a színházi világban elsőként biztosítottunk és biztosítunk a jövőben is bemutatkozási lehetőséget egy – egy határon túli színház számára.
 
Történelmi dráma, abszurdjáték, vígjáték, musical, opera és idegen nyelvű előadások várják évről-évre minden nyáron Esztergom közönségét, a városba látogató hazai és külföldi turistákat.
A legszebb szó - Túri Lajos Péter koreográfus táncestje
A négyszögletű kerek erdő
A pofon egyszerű avagy egy szerencsés néző viszontagságai
A próféta magányossága
Az égig érő fa
Az üvegcipő
Boldogság ....
Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól
Fénylő költészet - Arany János-est
HIBRID HARMÓNIÁK a Fugato Orchestrával
Karnyóné, avagy a két szeleburdiak
Kelj fel, és járj
KLASSZ a pARTon
Lola Blau
Máté Péter-est
Monarchia
Psyché
Kérem, látogasson vissza később!