Színházak

2021. április 13.kedd Ida

Balaton Színház, Keszthely

Balaton Színház, Keszthely
Telefon
Cím
8360 Keszthely, Fő tér 3.
Igazgató

A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja Keszthely város művelődési és kulturális igényeit. 2002-ben a megújult Balaton Kongresszusi Központ és Színházzal bővült az intézmény.

A hagyományos közművelődési, színházi, és zenei rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői vagyunk számos nagyszabású rendezvénynek és fesztiválnak, például a Helikoni Ünnepségeknek, a KeszthelyFestnek, a Keszthelyi Adventi programoknak vagy a Zalai Borcégérnek.

Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek. Többszörösen díjazott alkotóköreink számtalan bemutatón, kiállításon vesznek részt. A Balaton Színház termeiben folyamatosan szervezünk időszaki kiállításokat.

Színházi életünk kimagasló. Keszthelyről és térségéből közel 4000 színházbérletesünk – óvódástól a felnőtt korosztályig – látogatja befogadó színházunk előadásait. Évente 100-120 estén zajlik színház jellegű esemény (bérletes és bérleten kívüli színházi előadások, hangversenyek, koncertek, gálaműsorok stb.). Intézményünk konferenciaközpontként is funkcionál, ezzel együtt a térség legnagyobb rendezvényszervezőjévé vált az elmúlt évtizedekben.

Az intézményünkben és közreműködésünkkel a városban zajló kulturális események, fesztiválok, a magyarországi és a határon túli színházak előadásai és a komolyzenei hangversenyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a „Balaton Fővárosa” levédett cím mellé Keszthely „A Kultúra Magyar Városa 2006” kitüntető elismerést is elnyerte. Intézményünk 2013-ban megkapta a Pro Cultura Keszthely díjat, 2015-ben pedig Minősített Közművelődési Intézmény címet szerzett.

Az intézmény kollektívája magasan képzett szakemberekből áll, akik hivatásukat legjobb tudásuk szerint végzik az évente közel 100 000 látogató legnagyobb megelégedettségére.

"Az Óperenciás tengeren innen."
"Égi ágyon..."
A dzsungel könyve
A Futrinka Utca Lakói
A makrancos hölgy
Arany János Balladái
Az anyu én vagyok!
Békaherceg
Budapesti Vonósok
Duma Aktuál
Dumaszínház
Farsangi mesék
Fischer Annie ösztöndíjasok hangversenye
HAPPY DIXIELAND BAND
Határ – Szél
Hogyan értsük félre a nőket?
Honfoglalás
Jazz-balett gála
Koncz Zsuzsa: Vadvilág
Legyetek jók, ha tudtok!
Mindent Éváról
MUZSIKÁS EGYÜTTES
Nagyik karácsonya
Romance.com
Sok hűha semmiért
Sok hűhó semmiért
Sose halunk meg
Szent Iván napok a Balatonnál
Színházi világnap
Táncoló filmkockák - Tánc és Egészség
THE METRO BIG BAND
TÜNDÉRRÓZSA NÉPTÁNCGÁLA
Újévi koncert: Időutazás
Vers-fészek
Zséda: KÉMIA
„ASSZONY AZ ÉN ISTENEM…”
Kérem, látogasson vissza később!