Színházak

2021. május 9.vasárnap Gergely

Móricz Zsigmond Színház, Krúdy Kamara

Telefon
Cím
4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.

Közönségforgalmi és nézőtér:

-  Kamara színpad közönségforgalmi tér területe: 66.67 m2

-  Kamara nézőtér területe: változó, 60-100 m2, a teljes 176.75 m2 színpadi területből

-  Férőhelyek száma:100 fő

Összes férőhelyek száma: 100 fő, mobil háttámlás, kárpitozott székek, emelvényzet

A kamara nézőtere lépcsőzetes emelvényből, a darab igénye szerint, a díszlettervezők által kért formában kialakított térrész, amelyen mobil, fémszerkezetű, háttámlás, kárpitozott ülő és hátlap felülettel vannak ellátva a székek.

A közönségforgalmat 3 ülőkés női, 2 ülőkés és 3 pissuáros férfi WC szolgálja ki.

Hangszigetelésként a stúdió színpad mennyezetére 4 cm vtg. Sötét üvegfátyol kasírozású üveggyapot (TEL TPIV 40 kg/m3) burkolat került ragasztva, a fém technikai karzaton gumi padló és a technikai tér közlekedőre nyíló hangszigetelt bejárati ajtó (R’w=40 dB) készült, stb.

A Krúdy Kamara kisebb nézőszámot befogadni képes színjátszó helyiség, amelynek szcenikai, műszaki felszereltsége szerényebb a nagyszínpad által nyújtott szolgáltatásokhoz képest. A tér szabályos téglalap, területe 162.9 m2, befoglaló mérete 8.82 méter * 18.47 méter. A 3.5 méter magasan körbe futó technikai karzat oldalanként 0.98 méterre nyúlik be a térbe. A karzaton belüli „hasznos” tér magassága 5.43. méter. A mennyezetre 1.2*1.2 méter kiosztású cső rasztert szereltek, amire a szcenikai világítást, hangosítást szerelik. Fixen telepített „nyílása”, függönyzete, nézőtere nincs. A függönyzet, nézőtér mobil, a rendező szellemi szabadságára van bízva annak helyének meghatározása. A nézőtér masszív, stabil, zártszelvényből, osztottan gyártott emelvényzetből összeállított szerkezet, rétegelt lemez burkolással. A színpad tábla festékkel festett borovi fenyőből készített. A falazat táblafestékkel festett többrétegű, belső gipszkarton burkolással ellátott felület. Telepített színpadgépészettel nem rendelkezik. 72 szabályozott és 12 direkt szcenikai világítási áramkör van kiépítve. Fixen telepített robot lámpaparkkal nem rendelkezik, a szcenikai világítás 30-40 hagyományos fényvetővel megoldott. Digitális fényvezérlőpulttal történik a darabok kiszolgálása
Kérem, látogasson vissza később!
Kérem, látogasson vissza később!
Kérem, látogasson vissza később!