Hírek

 • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.


  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”

  A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 


OLVASÓPRÓBA – Réczei Tamás: Katona József – avagy légy a pókok között fickándozik

2016-10-05 15:41:35

Két különböző korszak, két különböző rendező, két különböző társulat – egy mű. Katona József a Bánk bán bemutatására készül 1800-ban, a címszerepben Déry Istvánnal. Ruszt József ugyanezt teszi 1976-ban, Gábor Miklóssal a főszerepben. Réczei Tamás színdarabja az idősíkokat váltogatva idézi fel a két eseményt, megelevenítve az adott korszakokat és alkotókat. Az olvasópróbát október 5-én tartották a Ruszt Stúdiószínházban. Rendező: Kocsis Pál. Szereplők: Hegedűs Zoltán, Decsi Edit, Nagy Balázs, Farkas Ádám, Porogi Ádám, Dunai Tamás, Danyi Judit, Fazakas Géza, Kiss Jenő, Magyar Éva. Jelmeztervező Remete Kriszta. A bemutató Katona József születésének 225. évfordulóján, november 11-én lesz a Ruszt Stúdiószínházban.