Februári, márciusi narrált előadások


Február 12. (vasárnap), 15 óra, Dunakanyar Színház, Vác

Narrált és jelnyelven tolmácsolt előadás

Olt Tamás: Megadom magam (zenés láss ezer csodát)

Jegyár: 1.450.-Ft

Tartalom: A Váci Dunakanyar Színház nagysikerű darabja egy zenés történet, amely különleges utazásra hívja a nézőket. A két főhős, Bence és Hella egymással és egymásért vívott küzdelmét, hol tépelődő, hol pedig idilli viszonyát bravúros jelenetépítésben, az emlékezés és a feledés párbeszédében kísérhetjük végig. A történet lét és nemlét elmosódott határán mesél a lelket felőrlő múltról, amelyre megoldásként egyedül a szerelem és a művészet gyógyító ereje szolgál. A felcsendülő jól ismert Quimby-slágerek magukkal ragadják a nézőt, az előadás pedig hűen tükrözi a dalok varázslatos szövegvilágát, játékos és fájdalmasan szép tónusait.


Február 19. (vasárnap), 15 óra, Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Narrált előadás

Agatha Christie: Egérfogó (krimi színmű)

Jegyár: kérjük érdeklődjön!

Tartalom: Egy téli délután brutális gyilkosság történik Londonban a Culver Street-en. A szemtanúk azt állítják, hogy az áldozat halálsikolya előtt hallották, amint valaki a „Három vak kisegér” dallamát fütyörészi. Késő délután a Monkswell Vendégház halljában a fiatal házigazdák, Mollie és Giles Ralston izgatottan készülődnek első vendégeik fogadására, akik meg is érkeznek szépen sorjában: egy titokzatos múltú vénkisasszony, egy fiatal építész, egy nyugalmazott őrnagy, egy férfias vonásai miatt rejtélyes nő és egy piperkőc olasz, aki azt állítja, hogy a kocsija felborult egy hóakadály miatt. Aggodalmaikat fokozza az odakint elemi erővel tomboló hóvihar. Kisvártatva megjelenik egy rendőrfelügyelő is, aki közli a döbbent társasággal, hogy a londoni gyilkosság elkövetője a fogadóba tart – hacsak nincs máris ott – és valószínűleg újabb gyilkosságokra készül. Hitetlenkedve hallgatják, ám amikor egyiküket holtan találják, már nem tudják eldönteni, megbízhatnak-e egymásban…


Február 25., (szombat), 11 óra, Erkel Színház, Budapest

Narrált előadás

Donizetti: Don Pasquale (vígopera magyar nyelven)

Jegyár: 1.050.-Ft

Tartalom: A Don Pasquale az operairodalom egyik legismertebb bohózata, filmvígjátékokat is megszégyenítő helyzetkomikumával és sziporkázó humorával. Zenéje különösképpen virtuóz, Malatesta doktor és Don Pasquale híres kettőse minden idők egyik legkedvesebb gálaszáma. Ugyanakkor, ha kicsit jobban elmerülünk a történetben, láthatjuk, hogy valójában örök emberi vágyakról, csalódásokról és illúzióvesztésekről van itt szó: egy társ után sóvárgó öregemberről, jó életre vágyó szerelmesekről, egymásban nem bízó rokonokról.


Február 26., (vasárnap), ART + Cinema, Budapest

Narrált filmvetítés

Nyomtalanul (magyarul beszélő dán triller trilógia első része)

Jegyár: 900.-Ft

Tartalom: Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra. 

Előzetes az alábbi linken:  

Március 25. (szombat), 11 óra, Erkel Színház

Narrált előadás

Strauss: A cigánybáró (nagyoperett magyar nyelven)

Jegyár: 1.050.-Ft

Tartalom: Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot.

A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? Szinetár Miklós rendezéséből minden kiderül majd az Erkel Színházban.